Ο χαλβάς από σιμιγδάλι, είναι ένα νηστήσιμο γλυκό, που μπορούν να το απολαύσουν και οι vegan.
O χαλβάς, είναι μια γρήγορη, εύκολη και άκρως υγιεινή συνταγή που έχει πολλά είδη, όπως είναι αυτός που θα σας δείξουμε παρακάτω.
Ο χαλβάς από σιμιγδάλι, είναι παραδοσιακός σπιτικός που όλοι γνωρίζουμε.
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 250 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 200 γρ. ηλιέλαιο
- 800 γρ. νερό
- 1,5 κ.γ κανέλα
- 1 κ.γ εκχύλισμα πορτοκαλιού
- Μια φλούδα από πορτοκάλι
- 100 γρ. σταφίδα ξανθιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Από τη στιγμή που θα πάρει βράση, μετράμε 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι για να το καβουρδίσουμε σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε τη κανέλα και τις σταφίδες.
- Βάζουμε την κατσαρόλα με το σιρόπι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχόμενα και όταν σφίξει το μείγμα και γίνει σα στόκος, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αδειάζουμε σε φόρμα και όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε γυρνώντας το τούμπα σε πιατέλα.
Καλή σας απόλαυση!