Κρυώνετε και θέλετε κάτι ζεστό και αχνιστό; Τη λύση τι δίνουν οι σούπες. Όχι, όμως, ότι και ότι, αλλά οι βελουτέ σούπες με λαχανικά.
Η βελουτέ σούπα που σας προτείνουμε, δεν είναι μόνο για να σας ζεστάνει, αλλά έχει μεγάλη διατροφική αξία, λόγω των υλικών της. Το πράσο και την πατάτα.
Μια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή που θα σας βάλει στον πειρασμό, να τη δοκιμάσετε.
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες- περίπου 300 γρ.
- 2 κούπες ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- ½ κ.γ κουρκουμά
- 1 κ.γ αλάτι
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- ½ κιλό πατάτες κομμένες σε κυβάκια- 3 μέτριες πατάτες
- 4 κούπες ζεστό ζωμό λαχανικών
- 2 κ.γ φρέσκο δεντρολίβανο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Πιπέρι καγιέν κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
- Ρίξτε τα πράσα και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε συνεχώς για 5 λεπτά περίπου, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
- Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι και τον κουρκουμά και ανακατέψτε για 1 λεπτό ακόμη.
- Προσθέστε τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών και τα μυρωδικά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά περίπου.
- Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολοτποιείστε με ένα ραβδομπλέντερ απευθείας στην κατσαρόλα ή μεταφέρετε σε δόσεις στο blender.
- Μεταφέρετε τη σούπα στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση, και είναι έτοιμη.
- Σερβίρεται ζεστή με ωμό ελαιόλαδο, κρουτόν, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο δεντρολίβανο.