Ραβανί με καρύδα – Vegan συνταγή

Η κλασική συνταγή για το ραβανί μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα γούστα μας.

Η συγκεκριμένη συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε είναι vegan, συνδυάζει δύο αγαπημένες γεύσεις μας, τη σοκολάτα και τη καρύδα, και δημιουργούν ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ. ινδοκάρυδο
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. σπορέλαιο ή βούτυρο καρύδας
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
  • 1 φλ. τρούφα vegan πικρής σοκολάτας
  • έξτρα καρύδα και τρούφα για την επιφάνεια
  • Για το σιρόπι

Για το σιρόπι

  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. νερό
  • φλούδα λεμονιού (το κίτρινο μόνο)
  • σταγόνες λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε πρώτα σε μπολ τα στερεά υλικά, αλεύρι, καρύδα και μπέικιν πάουντερ.

Στο μίξερ με σύρμα, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει ζάχαρη και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα, την βανίλια και τέλος διαλύουμε τη σόδα στο πορτοκάλι. Το ρίχνουμε στο μείγμα.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε την τρούφα και απαλά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο μικρό ταψάκι 26 ή 28 εκ.

Ψήνουμε το νηστίσιμο ραβανί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να εμφανιστούν τρυπούλες την επιφάνεια του.

 

ΣΙΡΟΠΙ

Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Το αφήνουμε για 10΄στον πάγκο. Τρυπάμε με σουβλί την επιφάνεια του γλυκού. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι λίγο λίγο το γλυκό και σιγά σιγά να το πιει όλο.

Πασπαλίζουμε μπόλικη τριμμένη καρύδα και τρούφα, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και έπειτα κόβουμε, ακόμα καλύτερα την επόμενη μέρα. Στο ψυγείο γίνεται ακόμα πιο ωραίο.

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψητό κουνουπίδι με μπαλσάμικο

Αν είσαι vegan το ψητό κουνουπίδι με μπαλσάμικο είναι μια ωραία ιδέα για το γεύμα των Χριστουγέννων.  Το ψητό κουνουπίδι μπορεί να το φάει και...

Μυστικά για επαγγελματικό ίσιωμα στο σπίτι

Μετά από κάθε λούσιμο έρχεται η ώρα του στεγνώματος και του ισιώματος των μαλλιών μας. Αν δεν διαθέτουμε τη γνωστή πρέσα, δυσκολευόμαστε ώστε να πετύχουμε...

Οι λόγοι που δεν πρέπει να φοράμε τα παπούτσια μέσα στο σπίτι

Μια κακή συνήθεια που έχουμε είναι να μπαίνουμε στο σπίτι με τα παπούτσια. Το κάνουμε όλες μας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να το...

Τσάι – Μάθε πως να το φτιάχνεις σωστά

Το τσάι κρύο ή ζεστό είναι από τα ροφήματα που για πολλούς θεωρείται καλύτερο από τον καφέ. Και ένας λόγος για τον οποίο το...

Στιλιστικά tips για γυναίκες με πλούσιο στήθος

Μπορεί ένα μεγάλο μπούστο να φαίνεται αξιοζήλευτο και εντυπωσιακό στα μάτια μας, συχνά όμως οι γυναίκες με πλούσιες καμπύλες αντιμετωπίζουν ενδυματολογικές δυσκολίες. Η εύρεση της...