Ραβανί με καρύδα – Vegan συνταγή

Η κλασική συνταγή για το ραβανί μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα γούστα μας.

Η συγκεκριμένη συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε είναι vegan, συνδυάζει δύο αγαπημένες γεύσεις μας, τη σοκολάτα και τη καρύδα, και δημιουργούν ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλ. ινδοκάρυδο
  • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. σπορέλαιο ή βούτυρο καρύδας
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. γάλα καρύδας
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
  • 1 φλ. τρούφα vegan πικρής σοκολάτας
  • έξτρα καρύδα και τρούφα για την επιφάνεια
  • Για το σιρόπι

Για το σιρόπι

  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. νερό
  • φλούδα λεμονιού (το κίτρινο μόνο)
  • σταγόνες λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε πρώτα σε μπολ τα στερεά υλικά, αλεύρι, καρύδα και μπέικιν πάουντερ.

Στο μίξερ με σύρμα, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει ζάχαρη και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα, την βανίλια και τέλος διαλύουμε τη σόδα στο πορτοκάλι. Το ρίχνουμε στο μείγμα.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε την τρούφα και απαλά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο μικρό ταψάκι 26 ή 28 εκ.

Ψήνουμε το νηστίσιμο ραβανί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να εμφανιστούν τρυπούλες την επιφάνεια του.

 

ΣΙΡΟΠΙ

Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Το αφήνουμε για 10΄στον πάγκο. Τρυπάμε με σουβλί την επιφάνεια του γλυκού. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι λίγο λίγο το γλυκό και σιγά σιγά να το πιει όλο.

Πασπαλίζουμε μπόλικη τριμμένη καρύδα και τρούφα, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και έπειτα κόβουμε, ακόμα καλύτερα την επόμενη μέρα. Στο ψυγείο γίνεται ακόμα πιο ωραίο.

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Bella Hadid: Πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του Michael Kors

Η εντυπωσιακή Michael Kors SS21 καμπάνια με κεντρικό πρόσωπο τη Bella Hadid, μας ταξιδεύει στα πιο εμβληματικά σημεία της Νέας Υόρκης! Η Bella Hadid πλαισιώνεται...

Παραδοσιακά φαγητά που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου

Υπάρχουν πολλά παραδοσιακά φαγητά που με το πέρασμα του χρόνου χάθηκαν και τη θέση τους στο τραπέζι έχουν πάρει άλλα. Ζούμε σε καιρούς που δυστυχώς...

Ελληνικά muffins με ελιές και φέτα

Ωραιότατα, γευστικά muffins με ελιές και φέτα – με προϊόντα μου «μυρίζουν» Ελλάδα-, έρχονται για να κάνουν τη διαφορά σε ένα τραπέζι. Δεν έχουν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας και...

Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα μήλου

Το χοιρινό φιλέτο συνήθως το απολαμβάνουμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μπορούμε να το μαγειρέψουμε με διάφορους τρόπους, αλλά όταν το κάνουμε με σάλτσα μήλου, τότε πρόκειται...

Καλοκαιράκι και ήρθε η ώρα για θερινό σινεμαδάκι

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο παραλία,  θάλασσα, ηλιοθεραπεία και cocktail. Καλώς ή κακώς, αυτό έχει γίνει πολυτέλεια και πλέον δεν μπορούμε να φύγουμε εκτός πόλης...