Αφράτα, λαχταριστά κρουασάν έρχονται στην vegan εκδοχή τους για να σας εντυπωσιάσουν γευστικά. Το ίδιο νόστιμα αλλά πιο υγιεινά.
Δε θα συναντήσετε δυσκολία στην εκτέλεσή τους και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
ΥΛΙΚΑ
- 4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ φλ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- ½ γιαούρτι σόγιας
- 1 φλ. φυτικό γάλα
- 2 κ.γ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
- 3 κ.σ. γάλα σόγιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μικρό μπολ τη μαγιά και 3 κουταλιές της σούπας γάλα σόγιας και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι, το γιαούρτι και το γάλα που έχουμε επιλέξει. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέτουμε και το μείγμα της μαγιάς.
Πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη για τα κρουασάν και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου αφού τη σκεπάσουμε καλά.
Μόλις περάσουν οι 2 ώρες, βάζουμε λίγο αλεύρι σε μία ξύλινη επιφάνεια, διαχωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και αρχίζουμε να την ανοίγουμε με έναν πλάστη. Κόβουμε σε μικρά τριγωνάκια και τα τυλίγουμε σαν μικρά κρουασανάκια. Αν θέλουμε τα γεμίζουμε με τα υλικά που επιθυμούμε, όπως μαρμελάδα και μαύρη σοκολάτα για περισσότερη απόλαυση.
Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο για περισσότερο χρώμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.