Συνταγή για vegan γιουβαρλάκια

Τα γιουβαρλάκια είναι το αγαπημένο μας φαγητό για τον χειμώνα.

Τα γιουβαρλάκια φτιάχνονται με κιμά, αλλά αν είμαστε vegan, υπάρχει μια εξαιρετική συνταγή που θα μας κάνει να τα απολαύσουμε χωρίς ενοχές.piato me vegan giouvarlakia

ΥΛΙΚΑ

Για τα γιουβαρλάκια

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • 50 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 200 γρ. ρύζι τύπου Αμερικής, βρασμένο
  • 1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι γ.ο.χ.
  • 800 γρ. ρόφημα καρύδας
  • 2 φύλλα δάφνης

Για το vegan αυγολέμονο

  • 1 κ.γ. γεμάτο κορν φλάουρ
  • χυμό λάιμ, από 2 λάιμ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τον άνηθο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Τον υπόλοιπο άνηθο τον αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 15-20 λεπτά για να χάσουν όλη την υγρασία και πέσει ο όγκος τους.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε αυτό το σημείο η σύσταση του μείγματος θέλουμε να είναι σφιχτή σαν κιμάς.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα μανιταριών, το ξύσμα από τα λάιμ, τον υπόλοιπο άνηθο ψιλοκομμένο, το ψωμί, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
  • Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και βάζουμε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Πιέζουμε καλά τα κεφτεδάκια για να σφίξουν και να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρόφημα καρύδας, 2 φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Για το αυγολέμονο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ, τον χυμό από τα λάιμ και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ιδανικά ανακινούμε την κατσαρόλα και δεν ανακατεύουμε με κουτάλα.
  • Αν θέλουμε τη σάλτσα μας πιο πηχτή τότε αραιώνουμε επιπλέον 1 κ.γ. κορν φλάουρ σε 30 γρ. νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραμπολίνο: Γιατί πρέπει να το βάλεις στη ζωή σου

Το τραμπολίνο δεν είναι μόνο για παιδιά, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όργανο γυμναστικής και για τους μεγάλους. Το τραμπολινό, λειτουργεί σαν ένας αποτελεσματικός εξοπλισμός...

Mετέτρεψε τις πριγκίπισσες της Disney σε μοντέρνες γυναίκες και έγινε viral

Το tic toc είναι μια εφαρμογή που έχει γίνει μέρος της ζωή μας. Μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες και να χαζεύεις ότι μπορείς...

Συνταγή για σοκολατένια μπισκότα με βρώμη και φουντούκι

Μπισκότα όλοι έχουμε φάει. Μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας έχετε φάει; Σίγουρα έχετε φάει , αλλά σίγουρα δεν θα είναι σαν και αυτή τη συνταγή που...

Survivor: Τέσσερις νέοι παίκτες μπαίνουν στο παιχνίδι

Το Survivor συνεχίζει να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.  Τις επόμενες μέρες, τέσσερις νέοι παίκτες θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Survivor. Φέτος,...

Ζώδια: Ημερήσιες προβλέψεις για 4/2

Τι λένε οι ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021; Πώς θα επηρεαστούν τα ζώδια και οι ημερήσιες προβλέψεις από τη Σελήνη στο Σκορπιό...