fbpx

Συνταγή για vegan γιουβαρλάκια

Τα γιουβαρλάκια είναι το αγαπημένο μας φαγητό για τον χειμώνα.

Τα γιουβαρλάκια φτιάχνονται με κιμά, αλλά αν είμαστε vegan, υπάρχει μια εξαιρετική συνταγή που θα μας κάνει να τα απολαύσουμε χωρίς ενοχές.piato me vegan giouvarlakia

ΥΛΙΚΑ

Για τα γιουβαρλάκια

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • 50 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 200 γρ. ρύζι τύπου Αμερικής, βρασμένο
  • 1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι γ.ο.χ.
  • 800 γρ. ρόφημα καρύδας
  • 2 φύλλα δάφνης

Για το vegan αυγολέμονο

  • 1 κ.γ. γεμάτο κορν φλάουρ
  • χυμό λάιμ, από 2 λάιμ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τον άνηθο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Τον υπόλοιπο άνηθο τον αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 15-20 λεπτά για να χάσουν όλη την υγρασία και πέσει ο όγκος τους.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε αυτό το σημείο η σύσταση του μείγματος θέλουμε να είναι σφιχτή σαν κιμάς.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα μανιταριών, το ξύσμα από τα λάιμ, τον υπόλοιπο άνηθο ψιλοκομμένο, το ψωμί, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
  • Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και βάζουμε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Πιέζουμε καλά τα κεφτεδάκια για να σφίξουν και να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρόφημα καρύδας, 2 φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Για το αυγολέμονο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ, τον χυμό από τα λάιμ και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ιδανικά ανακινούμε την κατσαρόλα και δεν ανακατεύουμε με κουτάλα.
  • Αν θέλουμε τη σάλτσα μας πιο πηχτή τότε αραιώνουμε επιπλέον 1 κ.γ. κορν φλάουρ σε 30 γρ. νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 λόγοι που έχετε θαμπή επιδερμίδα

Θαμπή επιδερμίδα; Πέντε λόγοι που μας συμβαίνει και ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα μας δίνει τις δικές του συμβουλές για να το αντιμετωπίσουμε σωστά.  Η υγιής...

Βιταμίνη C: Τα οφέλη της για τον οργανισμό μας

Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, η βιταμίνη C είναι από τις βασικότερες που πρέπει να λαμβάνουμε για να έχουμε μια καλή υγεία. Οι ιδιότητές της δεν...

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα μας εξηγεί τι είναι τα αντιοξειδωτικά και γιατί είναι σημαντικά για την επιδερμίδα

Η φροντίδα της επιδερμίδας μας πρέπει να είναι το βασικό μας μέλημα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η έκθεσή μας στον ήλιο είναι μεγαλύτερη. Ο...

Η beauty routine μετά τις διακοπές

Μετά το τέλος των διακοπών οργανισμός και το σώμα μας χρειάζεται να επανέλθει στη κατάσταση που ήταν προ καλοκαιριού. Τόσο από άποψη διατροφής όσο...

Μάνη: Παραδοσιακή μαρμελάδα φραγκόσυκο

Η μαρμελάδα φραγκόσυκο είναι ένα από τα παραδοσιακά εδέσματα της Μάνης. Τη μαρμελάδα φραγκόσυκο δεν τη βρίσκουμε συχνά, αφού τα συγκεκριμένα φρούτα - τα οποία...