Το baileys είναι το αγαπημένο ποτό πολλών. Όσοι, ακολουθούν vegan διατροφή αποφεύγουν την κατανάλωση ποτών, όχι όμως αν το ποτό είναι vegan.
H παρακάτω συνταγή είναι το γνωστό σε όλους μας baileys αλλά με διαφορετικά συστατικά.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κονσέρβα 400 ml γάλα καρύδας πλήρες ή κρέμα καρύδας
- ¾ φλιτζ. ουίσκι
- ¾ φλιτζ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
- 1 δόση εσπρέσο
- 1 κ.γ. κακάο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα καρύδας με τον καφέ, το κακάο και τη ζάχαρη να πάρει μια βράση.
Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά με ένα σύρμα ή μια κουτάλα, για αν διαλυθεί η ζάχαρη και το κακάο.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το ουίσκι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 1-2 ώρες στην άκρη να κρυώσει.
Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.
Την επόμενη μέρα μπορεί να παρατηρήσουμε ότι τα συστατικά του ποτού έχουν διαχωριστεί. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Απλώς αναδεύουμε λίγο το μπουκάλι και σερβίρουμε.