Τα τσιπς λαχανικών με υπέροχη τραγανή κρούστα αποτελούν μια πολύ υγιεινή επιλογή, τα οποία μπορούν να συνοδεύσουν ακόμα και το φαγητό μας.
Αν είστε vegan ή βρίσκεστε σε διατροφή, αυτή η συνταγή είναι μια πολύ καλή λύση. Ένα ξεχωριστό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 μικρή πατάτα
- ½ γλυκοπατάτα (την κόκκινη)
- 1 παντζάρι
- 1 ρεπάνι άσπρο
- 1 καρότο μέτριο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάστε ένα μπολ με κρύο νερό και λίγο αλάτι.
- Κόψτε με υπομονή πολύ λεπτές στρόγγυλες φετούλες από τα ωμά λαχανικά και ρίξτε τες μέσα στο νερό. Αν έχετε μαντολίνο θα σας βοηθήσει πολύ, αλλιώς με το χέρι και καλό μαχαίρι.
- Βάλτε το μπολ λίγη ώρα στο ψυγείο ή ρίξτε παγάκια μέσα.
- Ετοιμάστε το τηγάνι με καλαμποκέλαιο αρκετό, όπως θα τηγανίζατε λουκουμάδες.
- Βγάλτε τα λαχανικά σε καθαρή πετσέτα ποτηριών και σκουπίστε τα πολύ καλά. Για να μείνουν κρύα βάλτε τα μαζί με την πετσέτα στην κατάψυξη λίγο, όσο χρειάζεται για να κάψει το λάδι.
- Ρίξτε λίγα λαχανικά να τηγανιστούν, να μην σκεπάζουν το ένα το άλλο αλλά να γεμίσει φυσικά το τηγάνι. Γυρίστε τα με την τρυπητή κουτάλα να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Δε θα σας δώσουν την αίσθηση ότι σκληραίνουν όπως οι τηγανιτές πατάτες αλλά βγάλτε τα μόλις αρχίζουν να ροδίζουν ή γυρνούν οι άκρες. Το παντζάρι χρειάζεται πολύ λίγη ώρα.
- Τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί για να μείνει εκεί το περίσσιο λάδι που τυχόν πήρατε με την κουτάλα.
- Πασπαλίστε με αλάτι. Σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ.