Η χορτοφαγική διατροφή έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Υπάρχουν άπειρες συνταγές που μπορείτε να πειραματιστείτε, απλές και με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την τέλεια συνταγή για τηγανιά μανιταριών που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας είτε είστε vegan είτε όχι και απλά σας αρέσουν τα μανιτάρια.
ΥΛΙΚΑ
-350 γρ. πορτομπέλο
-350 γρ. πιπεριές όλων των χρωμάτων
-130 γρ. κρεμμύδι
-15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια προαιρετικά
-150 γρ. κρασί
-4+2 κ.σ ελαιόλαδο
-5 κ.σ χυμός λεμονιού
-αλάτι και πιπέρι
-ρίγανη φρέσκια και λίγη ξερή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε στο κρασί τα αποξηραμένα μανιτάρια για να μουλιάσουν για δύο ώρες- μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ποικιλία είτε σκέτα πορτσίνι.
Στη συνέχεια τα στραγγίζετε, τα ψιλοκόβετε και κρατάτε 90 γρ. από το κρασί. Κόβετε τις πιπεριές σε φέτες. Καθαρίζετε τα μανιτάρια με νωπή πετσέτα και αφαιρέστε το εσωτερικό καφετί μέρος. Τα κόβετε και αυτά.
Ζεσταίνετε τις τέσσερις κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε και τα δύο είδη μανιταριών, το κρεμμύδι, τα φύλλα της ρίγανης και τις πιπεριές για λίγα λεπτά. Σβήστε με το κρασί που έχετε κρατήσει. Μετά από λίγα λεπτά χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε το λεμόνι, τη μουστάρδα, κλείστε το καπάκι και αφήστε να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Όταν έχουν μαλακώσει και έχει πήξει η σάλτσα, αλατοπιπερώστε, προσθέστε τις δύο κουταλιές της σούπας λάδι και αποσύρετε από τη φωτιά.
Απολαύστε το ως ορεκτικό ή συνδυάστε το με ρυζάκι και καλή σας απόλαυση!
Πηγή: mensnews.gr