Ένα διαφορετικό σοκολατένιο γλυκό που θα εντυπωσιάσει και τους πιο δύσκολους καλεσμένους σας είναι αυτή η ξεχωριστή τάρτα με δημητριακά και φυστικοβούτυρο.
Και το καλύτερο σας το φυλάμε για το τέλος. Δεν θέλει ψήσιμο.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
400 γρ. δημητριακά
300 γρ. κουβερτούρα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
230 γρ. φυστικοβούτυρο
3 μέτριες μπανάνες – 300 γρ
2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα στερεώνουμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με μια μαρίζ από σιλικόνη. Η βάση του μπολ πρέπει να μην ακουμπάει στο νερό που βράζει για να μην καεί η σοκολάτα.
Όταν η σοκολάτα έχει λιώσει εντελώς, προσθέτουμε τα δημητριακά και τα ανακατεύουμε έτσι ώστε να καλυφθούν όλα και παντού με σοκολάτα.
Απλώνουμε το μείγμα των δημητριακών σε ένα ταψάκι για τάρτα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για τη γέμιση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στην έτοιμη βάση τάρτας και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο.