Ένα δροσιστικό και ανάλαφρο ρόφημα για τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού είναι η σπιτική λεμονάδα.
Την πίνουμε και νιώθουμε μια ανάσα δροσιάς, αφού μας ξεδιψάει και μας αναζωογονεί. Το cranberry που περιέχει η συγκεκριμένη συνταγή την απογειώνει, δίνοντας μια διαφορετική προσέγγιση στο ρόφημα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 250 γρ. νερό
- 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. χυμό λεμονιού
- 400 γρ. χυμό cranberries
- 200 γρ. σόδα
- φέτες λεμόνι, για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
- πάγο, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με τη ζάχαρη, και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον χυμό κράνμπερι και το ανθρακούχο νερό.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε με πάγο, φέτες λεμονιού και φύλλα δυόσμου.