Δεν υπάρχει κανείς που να μη λατρεύει τα γλυκά και ειδικά τη σοκολάτα. Και η νουτέλα είναι απ’ αυτά που δύσκολα μπορούμε ν’ αντισταθούμε.
Επειδή όμως προσπαθούμε να τρεφόμαστε υγιεινά- γιατί τα προϊόντα του εμπορίου έχουν πολλά συντηρητικά- σας παρουσιάζουμε την πιο νόστιμη σπιτική νουτέλα.
Μπορεί να καταναλωθεί στο πρωινό μας αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.
ΥΛΙΚΑ
-200 γρ. φουντούκια, ωμά κ ανάλατα
-3/4 φλ. γάλα αμυγδάλου
-2 κ.σ. κακάο
-3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή υδαρές μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα φουντούκια σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα κ τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180C. Με αυτόν τον τρόπο θα τα ξεφλουδίσετε ευκολότερα τρίβοντάς τα με τα χέρια ή με μια πετσέτα.
Τα βάζετε στο μπλέντερ κ τα πολτοποιείτε ώσπου να γίνουν σαν πάστα. Προσθέτετε το κακάο, το σιρόπι κ το γάλα σταδιακά κ τα χτυπάτε. Όταν ενωθούν καλά τα υλικά, μεταφέρετε σε βαζάκι. Φυλάσσονται στο ψυγείο.