Έφτασε ο χειμώνας και οι σούπες έχουν την τιμητική τους.
Η σούπα με γλυκοπατάτα είναι ένα ζεστό πιάτο που μπορούμε ν’απολαύσουμε σε κάθε είδους περίσταση, καθώς οπτικά και γευστικά πλησιάζει πολύ τα γκουρμέ πιάτα των chef.
Δοκιμάστε να την ετοιμάσετε και οι καλεσμένοι σας θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό και σίγουρα θα εισπράξετε τα «συγχαρητήριά» τους.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 500 γρ. γλυκοπατάτες
- 300 γρ. καρότα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 100 γρ. γάλα καρύδας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- γάλα καρύδας
- εστραγκόν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ.
- Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία λεία σούπα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
- Σερβίρουμε με έξτρα γάλα καρύδας και εστραγκόν.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!