Μπισκότα όλοι έχουμε φάει. Μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας έχετε φάει;
Σίγουρα έχετε φάει , αλλά σίγουρα δεν θα είναι σαν και αυτή τη συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε. Εύκολη, με απλά υλικά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΛΑΜΑΡΙΝΑ
– 115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 50 γρ. βρώμη αλεσμένη
– 50 γρ. ωμά φουντούκια αλεσμένα
– 20 γρ. κακάο
– 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
– 55 γρ. γάλα σόγιας
– 50 γρ. ηλιέλαιο
-55 γρ. σιρόπι αγαύης
– 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
– 80 γρ. σοκολάτα
– 10 γρ. φουντούκι αλεσμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη βρώμη, το φουντούκι και το baking powder. Σε άλλο μπολ χτυπάτε το λάδι με το γάλα, την αγαύη και το εκχύλισμα βανίλιας. Στο μείγμα με τα υγρά ρίχνετε σταδιακά τα στερεά, ανακατεύοντας αρχικά μαρίζ και στο τέλος με τα χέρια. Παίρνετε ένα κομμάτι από τη ζύμη, την ανοίγετε με τον πλάστη και κόβετε μπισκότα με κουπ πατ. Τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα για περίπου 10 λεπτά. Μετά τα βγάζετε από τον φούρνο και τα βάζετε σε σχάρα για να κρυώσουν. Κατόπιν λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάτε το μισό μπισκότο. Τα αραδιάζετε πάλι στο ταψί και τα πασπαλίζετε με το φουντούκι της επικάλυψης.
Και καλή σας επιτυχία!