Έιστε λάτρεις των μανιταριών; Σας αρέσει ό,τι φαγητό περιέχει μανιτάρια; Η τέλεια μανιταρόσουπα είναι εδώ, έτοιμη να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό.
Εύκολη, γρήγορη, χωρίς καμιά δυσκολία στην εκτέλεσή της. Πάρτε θέση στη κουζίνα και ετοιμαστείτε για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.
ΥΛΙΚΑ
- 700γρ. μανιτάρια διάφορα (άσπρα (agaricus), πορτομπέλο ή/και πλευρώτοτς
- 20γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα(προαιρετικά)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 καρδιά μαρούλι ψιλοκομμένη
- 6 κ.σ. κοφτές ρύζι γλασέ ή καρολίνα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ½ λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα στο ελαιόλαδο ελαφρά τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι, καρυκεύουμε με αλάτι.
Αν νηστεύουμε και από λάδι μαραίνουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι σε κατσαρόλα, σκέτα, μόνο με αλάτι.
Όταν μαραθούν προσθέτουμε το νερό και τα πορτσίνι αν χρησιμοποιούμε. Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε το ρύζι, το μαρούλι και τα μυρωδικά. Μόλις μαλακώσει το ρύζι, η σούπα μας είναι έτοιμη.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι την ώρα που σερβίρουμε.