fbpx

Συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά

Η κλασική συνταγή για τα κολοκυθάκια γεμιστά, όπως την ξέρουμε, έχει γέμιση κιμά με ρύζι.

Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω είναι μια παραλλαγή της κλασικής, αλλά χωρίς κιμά, η οποία είναι ιδανική για vegan.

Είναι το ίδιο νόστιμη και όχι ιδιαίτερα δύσκολη.

 

ΥΛΙΚΑ

Για μαγείρεμα:

  • Κολοκύθια γεμιστά
  • 500 γρ. νερό
  • Κορν φλάουρ
  • Χυμός λεμονιού

Για τα κολοκύθια ( κολοκύθια των 250 γρ.)

  • 400 γέμιση
  • 40 γρ. λεμόνι

Για γέμιση

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 320 γρ. μανιτάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 320 γρ. ψίχα κολοκύθι
  • 40 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. νερό
  • 500 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 20 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. άνηθο
  • 10 γρ. λεμονιού
  • 240 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το μαγείρεμα

Τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκύθια σε ένα ταψί που να τα χωράει στενά το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε το νερό και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια. Σουρώνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί και τον βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με τον χυμό του λεμονιού. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και δένουμε τον ζωμό. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, σουρώνουμε και σερβίρουμε με τα γεμιστά κολοκύθια.

 

Για τα κολοκύθια (κολοκύθια των 250 γρ.)

Κόβουμε στα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους, αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Αλέθουμε την ψίχα από το κολοκύθι και τη φυλάμε σε ένα μπολ. Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια χωρίς να τα παραφουσκώσουμε. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας.

 

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ιδρώνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την ψίχα από τα κολοκύθια ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το νερό και το ρύζι. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρόποι παρακολούθησης των κιλών χωρίς ζυγαριά

Η ζυγαριά είναι ο τρόπος, με τον οποίο καταλαβαίνουμε αν και πόσα κιλά έχουμε χάσει. Είναι όμως ο μοναδικός; Η ζυγαριά, άλλοτε είναι «σύμμαχός» μας...

Σπιτικές καριόκες για στιγμές απόλαυσης

Οι καριόκες, είναι ένα σοκολατένιο γλύκισμα, το οποίο έχει τη δική του ιστορία εδώ και χρόνια, καθώς προσφερόταν σαν κέρασμα στις γιορτές. Οι καριόκες, αυτός...

Τα οφέλη του φασκόμηλου στην επιδερμίδα

O τρόπος που σκεφτόμαστε και που επιλέγουμε να κάνουμε κάποια πράγματα για να είμαστε υγιείς και όμορφες έχει αλλάξει. Η τάση είναι, να χρησιμοποιούμε...

«Άγριες Μέλισσες»: Άνω-κάτω το Διαφάνι

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στις «Άγριες Μέλισσες» και το Διαφάνι θα γίνει άνω κάτω από μια αποκάλυψη. Οι εξελίξεις στις «Άγριες Μέλισσες» είναι πολλές και αναμένεται...

Big Brother: Τι θα γίνει με το reality στο lockdown

Από το Σάββατο 7/11 η χώρα μας μπαίνει για δεύτερη φορά στο lockdown. Τι θα γίνει με το live του Big Brother και τους...