Συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά

Η κλασική συνταγή για τα κολοκυθάκια γεμιστά, όπως την ξέρουμε, έχει γέμιση κιμά με ρύζι.

Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω είναι μια παραλλαγή της κλασικής, αλλά χωρίς κιμά, η οποία είναι ιδανική για vegan.

Είναι το ίδιο νόστιμη και όχι ιδιαίτερα δύσκολη.

 

ΥΛΙΚΑ

Για μαγείρεμα:

  • Κολοκύθια γεμιστά
  • 500 γρ. νερό
  • Κορν φλάουρ
  • Χυμός λεμονιού

Για τα κολοκύθια ( κολοκύθια των 250 γρ.)

  • 400 γέμιση
  • 40 γρ. λεμόνι

Για γέμιση

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 320 γρ. μανιτάρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 320 γρ. ψίχα κολοκύθι
  • 40 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. νερό
  • 500 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 20 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. άνηθο
  • 10 γρ. λεμονιού
  • 240 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το μαγείρεμα

Τοποθετούμε τα γεμιστά κολοκύθια σε ένα ταψί που να τα χωράει στενά το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε το νερό και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια. Σουρώνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στο ταψί και τον βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με τον χυμό του λεμονιού. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και δένουμε τον ζωμό. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, σουρώνουμε και σερβίρουμε με τα γεμιστά κολοκύθια.

 

Για τα κολοκύθια (κολοκύθια των 250 γρ.)

Κόβουμε στα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους, αφαιρούμε την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Αλέθουμε την ψίχα από το κολοκύθι και τη φυλάμε σε ένα μπολ. Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια χωρίς να τα παραφουσκώσουμε. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας.

 

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ιδρώνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την ψίχα από τα κολοκύθια ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το νερό και το ρύζι. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας γίνεται ξανά δολοφόνος

Σοκαριστικές θα είναι οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της συγκλονιστικής τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες», με τον Δούκα Σεβαστό να διαπράττει άλλη μια...

Eva Herzigová: Δες πώς είναι στα 48 της το super model των ’90s

Αποτελεί ένα από τα supermodels που μεσουρανούσαν τη δεκαετία του '90 στον κόσμο της μόδας και ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα πρόσωπα των μεγαλύτερων...

Κατερίνα Παπακώστα: Το ξεχωριστό στιλ μιας πολιτικού

Η Κατερίνα Παπακώστα γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου το 1961 στον Πειραιά και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα, έλαβε ειδίκευση στο Εμπορικό και...

10+1 τσάντες που αξίζουν μια θέση στην ντουλάπα σου

Η αγάπη κάθε γυναίκας για τις τσάντες είναι κάτι σαν «κοινό μυστικό», γιατί όλοι το ξέρουν και κανείς δεν μας σταματά. Το «κλειδί» όμως...

Πως να φτιάξεις δικό σου conditioner – Συνταγή

Καμιά δεν θέλει ξηρά μαλλιά, θαμπά και χωρίς λάμψη. Εδώ είναι που το conditioner έρχεται να κάνει το θαύμα του. Tα conditioner, βοηθούν στην αναζωογόνηση...