Καρπούζι, ένα φρούτο καλοκαιρινό και δροσιστικό, που όλοι αγαπάμε σε όλες του τις μορφές. Είτε να το τρώμε είτε να το πίνουμε.
Η γρανίτα καρπούζι είναι μια εύκολη συνταγή που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι μόνοι μας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 800 γρ. καρπούζι καθαρισμένο
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- Χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι
- Ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι
- Φέτες καρπούζι, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά.
Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.
Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού.
Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.