Όποιος έχει δοκιμάσει crème brulee σίγουρα ανικανοποίητος δεν έχει μείνει. Είναι ένα γαλλικό γλυκό πολύ εύγευστο, ελαφρύ και στην εκτέλεσή του εύκολο.
Εάν θέλουμε να το αλλάξουμε λίγο και να το κάνουμε ακόμα πιο ελαφρύ και πιο υγιεινό, υπάρχει συνταγή εξίσου εύγευστη.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 50 γρ. κορν φλάουρ
- 1 πρέζα αλάτι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 800 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
- 80 γρ. μαργαρίνη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
- 90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κορν φλάουρ, αλάτι, τον χυμό λεμονιού, το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα και να αρχίσει να βράζει.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ράμεκιν και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Πασπαλίζουμε με 1-2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική και καίμε με ένα φλόγιστρο μέχρι να γίνει καραμέλα. Εναλλακτικά βάζουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε με αμύγδαλα.