Σε όλους αρέσει να πειραματίζονται στην κουζίνα. Βάζουμε τη φαντασία μας και δημιουργούμε υπέροχα και γευστικά πιάτα, που καλύπτουν τις φιλοδοξίες μας.
Μια τέτοια διαφορετική συνταγή είναι και τα ρολά μελιτζάνας με γέμιση λιαστής ντομάτας.
ΥΛΙΚΑ
- 6ΟΟ γρ. μελιτζάνες
- 2 πατάτες
- 5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 80 γρ. καρυδόψιχα
- 200 γρ. λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε λάδι
- 10 φύλλα δυόσμου χοντροκομμένα
- 3 κλαδάκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές μακριές φέτες και τις βάζουμε σε μπολ
με αλατισμένο νερό για 1 ώρα. Τις στραγγίζουμε, τις σκουπίζουμε και τις ψήνουμε στη σχάρα.
Για τη σκορδαλιά, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες και μετά τις βάζουμε στο μπλέντερ με το σκόρδο και αρχίζουμε το χτύπημα ενώ προσθέτουμε τα καρύδια, τις λιαστές τομάτες, το δυόσμο, το μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν μία ωραία αλοιφή.
Ζεματίζουμε μερικά κλαδάκια σέλινου σε νερό που κοχλάζει, τα τραβάμε από τη φωτιά, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε πετσέτα.
Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας πάνω στον πάγκο. Στο κέντρο τους βάζουμε λίγη από την σκορδαλιά και τις τυλίγουμε σχηματίζοντας ρολάκια. Δένουμε τα ρολά με τα κλωνάρια σέλινου και σερβίρουμε τα μεζεδάκια.