Ψητό κουνουπίδι με μπαλσάμικο

Αν είσαι vegan το ψητό κουνουπίδι με μπαλσάμικο είναι μια ωραία ιδέα για το γεύμα των Χριστουγέννων. 

Το ψητό κουνουπίδι μπορεί να το φάει και όποιος δεν είναι vegan, αλλά του αρέσει το κουνουπίδι και οι ιδιαίτερες γεύσεις.

συνταγή κουνουπίδι με μπαλσάμικο για vegan

ΥΛΙΚΑ:

(για 4-6 άτομα)

Ένα μεγάλο κουνουπίδι

2 κούπες ντομάτες

1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)

250 γρ. πράσινα φασόλια

Αλατοπίπερο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξύδι βαλσάμικο

¼ της κούπας καστανή ζάχαρη

Φρέσκος μαϊντανός, προαιρετικά, για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κόβουμε το κάτω μέρος από το  κουνουπίδι, έτσι ώστε να στέκεται όρθιο στο ταψί.

Βάζουμε τις ντομάτες γύρω του, το κρεμμύδι και τα φασολάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λάδι.

Σε ένα μικρό τηγάνι, σε μεσαία φωτιά, ανακατεύουμε το βαλσάμικο με την καστανή ζάχαρη, μέχρι να βράσει, και έπειτα χαμηλώνουμε αμέσως την φωτιά.

Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, και χύνουμε το ξύδι στο κουνουπίδι (προσοχή, κρατάμε λίγο για αργότερα).

Ψήνουμε μέχρι το κουνουπίδι να ροδίσει και να γίνει μαλακό, για μια ώρα περίπου, βάζοντας πού και πού περισσότερο ξύδι.

Σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωινή ή απογευματινή γυμναστική; Ποια είναι η σωστή επιλογή

Η γυμναστική είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι ώρες που γυμναζόμαστε, δεν παίζουν ουσιαστικά κάποιο ρόλο. Είτε είναι το πρωί είτε το απόγευμα σκοπός...

Ποιες αποχρώσεις θα φορεθούν φέτος το φθινόπωρο

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά σιγά- σιγά και τη θέση του παίρνει το φθινόπωρο το οποίο φέρνει μαζί του κάποιες διαχρονικές αποχρώσεις στο ντύσιμο που...

Οικονομάκου: Πώς αντέδρασε όταν έμαθε για τη δεύτερη εγκυμοσύνη της

Την πρώτη της φωτογράφιση μετά την ανακοίνωση της δεύτερης εγκυμοσύνης της, έκανε η Αθηνά Οικονομάκου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στον Γιάννη Πουλόπουλο και το περιοδικό...

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Η ελληνική παραδοσιακή τυρόπιτα που μεγάλωσε γενιές και γενιές, έρχεται σε άλλη εκδοχή πιο εύκολη και πιο γρήγορη. Γίνεται χωρίς φύλλο και έχει την ίδια...

Τόνος σε κονσέρβα: Τα πλεονεκτήματά του για τη διατροφή μας

Ο τόνος σε κονσέρβα δεν λείπει σχεδόν από κανένα νοικοκυριό. Σε σχέση με τον φρέσκο τόνο, είναι ένα φθηνό προϊόν που μπορεί να διατηρηθεί...