Κυρίες μου, είστε έτοιμες να δοκιμάστε μία εκπληκτική συνταγή που θα σας καταπλήξει;
Μία εύκολη συνταγή για εσάς που είστε λάτρεις της των ζυμαρικών και που μπορείτε να τα συνδυάσετε με μανιτάρια που για πολλές είναι αγαπημένη γεύση.
Μπείτε στις κουζίνες σας, πάρτε τα κατάλληλα υλικά και ξεκινήστε.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
– 500 γρ. βίδες
– 500 γρ. πορτομπέλο
– 12 κοκκάρια- κρεμμύδια στιφάδου
– 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 1 καρότο σε ροδέλες
– 250 γρ. ντομάτα σε κομματάκια κονσέρβα
– 1 φλ.+4 κουταλάκια σούπας κόκκινο κρασί
– 3 κουταλάκια σούπας πελτές ντομάτας
– 5+1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο
– 4 δαφνόφυλλα
– φρέσκο θυμάρι
– 1 κουταλάκι σούπας αλεύρι
– αλάτι και πιπέρι
– μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια. Σβήστε με κρασί. Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο, τη δάφνη, το θυμάρι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά. Μετά ρίξτε τη ντομάτα και το πελτέ.
Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνετε ένα κουταλάκι της σούπας λάδι και σοτάρετε τα κοκκάρια. Σβήστε με τέσσερα κουταλάκια της σούπας κόκκινο κρασί και αφήστε να μαγειρετούν ώσπου να πάρουν χρώμα. Όταν ροδίσουν, τα ρίχνω και αυτά στα μανιτάρια για να μαγειρευτούν όλα μαζί.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε και το αλεύρι, το οποίο το έχετε χτυπήσει με ένα κουτάλι της σούπας ζωμό και το ρίχνετε στο φαΐ για να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το λάδι και στο τέλος προσθέτετε το μαϊντανό. Σερβίρετε με βίδες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας και καλή σας απόλαυση.