Τα κλασικά μπιφτέκια είναι ένα φαγητό που το τρώει η πλειοψηφία. Τι γίνεται στη περίπτωση που κάποιος είναι vegan και τ’αποφεύγει;
Και όμως, υπάρχει μια καταπληκτική συνταγή που γίνεται αντικατάσταση του κιμά με ρεβύθια.
Ίδιος τρόπος παρασκευής, εύκολος και γρήγορος.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 22 ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
- 300 γρ. ωμά ρεβύθια
- 150 γρ. πιπεριά
- 80 γρ. καρότο
- 120 γρ. κολοκύθι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- Δύοσμος φρέσκος ή μάραθος
- 1 κ.γ δυόσμος ξερός
- 50 γρ. βρώμη
- 1+1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ πάπρικα
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια. Την επομένη τα βράζουμε, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι και τα σοτάρουμε για πέντε λεπτά να μαλακώσουν.
Έπειτα σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα ρεβύθια, τα σοταρισμένα λαχανικά κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά αρχικά με κουτάλι και μετά με τα χέρια. Καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει η ζύμη.
Στη συνέχεια πλάθουμε σε μπιφτέκια, όχι μεγάλα, για να μαγειρευτούν γρήγορα. Αλείφουμε το σχαροτήγανο με λίγο λάδι με πινέλο και το ζεσταίνουμε. Ψήνουμε τα μπιφτέκια για λίγα λεπτά κι από τις 2 πλευρές μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να κάνουν τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις.