Η μαγιονέζα πηγαίνει με πολλά φαγητά, αλλά αρκετοί την αποφεύγουν επειδή την θεωρούν ανθυγιεινή και παχυντική. Αυτό δεν ισχύει, αν την φτιάξουμε μόνες μας με τα χεράκια μας χρησιμοποιώντας υλικά που θα την κάνουν πιο υγιεινή.
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, αν προσθέσουμε αβοκάντο τότε θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και θ’ αλλάξει η γεύση της τελείως, δίνοντας μια νότα γκουρμεδιάς στα πιάτα μας.
ΥΛΙΚΑ
- 3 ώριμα μαλακά αβοκάντο κομμένα σε καρέ
- 1 κ.σ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ μουστάρδα απαλή
- 1 κ.γλ ξύδι
- χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι κατά βούληση
- 1 -2 κ.σ σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι σε μπλέντερ. Τα χτυπάμε να γίνουν βελούδινη κρέμα.
Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε το λάδι και ομογενοποιούμε τα υλικά.
Η βελούδινη πράσινη vegan μαγιονέζα είναι έτοιμη. Παγώστε την και απολαύστε την όπως την κανονική μαγιονέζα, σε σαλάτες, σάντουιτς, θαλασσινά και ό,τι άλλο αγαπάτε.
Διατηρείται για 1 εβδομάδα σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο αεροστεγώς κλεισμένη.