fbpx

Μαγιονέζα αβοκάντο

Η μαγιονέζα πηγαίνει με πολλά φαγητά, αλλά αρκετοί την αποφεύγουν επειδή την θεωρούν  ανθυγιεινή και παχυντική.  Αυτό δεν ισχύει, αν την φτιάξουμε μόνες μας με τα χεράκια μας χρησιμοποιώντας υλικά που θα την κάνουν  πιο υγιεινή.

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, αν προσθέσουμε αβοκάντο τότε θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και θ’ αλλάξει η γεύση της τελείως, δίνοντας μια νότα γκουρμεδιάς στα πιάτα μας.

ΥΛΙΚΑ

  • 3 ώριμα μαλακά αβοκάντο κομμένα σε καρέ
  • 1 κ.σ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γλ ξύδι
  • χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι κατά βούληση
  • 1 -2 κ.σ σπορέλαιο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι σε μπλέντερ. Τα χτυπάμε να γίνουν βελούδινη κρέμα.

Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε το λάδι και ομογενοποιούμε τα υλικά.

Η βελούδινη πράσινη vegan μαγιονέζα είναι έτοιμη. Παγώστε την και απολαύστε την όπως την κανονική μαγιονέζα, σε σαλάτες, σάντουιτς, θαλασσινά και ό,τι άλλο αγαπάτε.

Διατηρείται για 1 εβδομάδα σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο αεροστεγώς κλεισμένη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Xωριάτικη μακαρονοσαλάτα

Τα ζυμαρικά δεν καταναλώνονται μόνο ως κυρίως πιάτο, αλλά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν βασικό συστατικό για να φτιάξουμε μακαρονοσαλάτα. Ένα δροσερό πιάτο που δεν...

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Η ελληνική παραδοσιακή τυρόπιτα που μεγάλωσε γενιές και γενιές, έρχεται σε άλλη εκδοχή πιο εύκολη και πιο γρήγορη. Γίνεται χωρίς φύλλο και έχει την ίδια...

10 IG προφίλ που θα σε εμπνεύσουν και θα σε κάνουν να αγαπήσεις τα φυτά στο σπίτι

Το σπίτι είναι ο «ναός» μας και πρέπει να το διαμορφώνουμε με τέτοιο τρόπο που να ανανεώνει και εμάς τους ίδιους. Το τελευταίο διάστημα και...

Δες πως ν’απολυμάνεις τα καλλυντικά σου σωστά

Ο καθαρισμός και η απολύμανση των καλλυντικών μας είναι απαραίτητα. Πρώτον για να μπορούμε να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε και να τα διατηρούμε σαν καινούρια, έτσι ώστε...

Νόμπελ Χημείας: Σε δύο γυναίκες γενετίστριες για την ανακάλυψη των «μοριακών ψαλιδιών»

Το φετινό βραβείο Νόμπελ Χημείας ανήκει σε δύο γυναίκες γενετίστριες και αφορά την εφαρμογή μίας μεθόδου γενετικής τροποποίησης που ξαναγράφει τον κώδικα της ζωής. Η...