Λικέρ τριαντάφυλλο με κόκκινο κρασί

Το λικέρ είναι το ιδανικό aperitif πριν ξεκινήσουμε το γεύμα μας. Οι συνταγές λικέρ διαφοροποιούνται, αφού μπορούμε να το φτιάξουμε με ό,τι υλικά θέλουμε για να του δώσουμε τ’ απαραίτητα αρώματα.

Η παρακάτω συνταγή έχει άρωμα τριαντάφυλλου με τη γεύση του κόκκινου κρασιού να είναι έντονη.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. φύλλα, από τριαντάφυλλα
  • 1 λίτρο κρασί κόκκινο
  • 700-800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζας
  • 3 κ.σ. ανθόνερο, προαιρετικά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαδάμε τα τριαντάφυλλα και κρατάμε μόνο τα ροδοπέταλα.

Πλένουμε πολύ καλά τα πέταλα, τα στραγγίζουμε με τα χέρια μας και τα αφήνουμε αραδιασμένα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μία πετσέτα ή χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Βάζουμε το κρασί με τη ζάχαρη και το φύλλο της αρμπαρόριζας σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά​ και μόλις λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να βράζει το σιρόπι, μετά από 2-3 λεπτά δηλαδή, ρίχνουμε τις σταγόνες ροδόνερου και τα ροδοπέταλα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε μόνο με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει όλο το βράδυ.

Την άλλη ημέρα βάζουμε ένα μεγάλο σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και περνάμε το λικέρ από σουρωτήρι για να χωρίσουμε το υγρό από τα πέταλα.

Παίρνουμε τα ροδοπέταλα που χρησιμοποιήσαμε και τα πιέζουμε με τη χούφτα μας να βγάλουν τα υγρά τους.

Σουρώνουμε το λικέρ περνώντας το από διπλό τούλι και τοποθετούμε χωνί στο οποίο έχουμε βάλει ένα μικρό σουρωτήρι, για να μεταφέρουμε το λικέρ σε καθαρές γυάλινες καράφες.

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να ωριμάσει, είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάπρικα: Τα απίστευτα οφέλη της για την υγεία μας

Η πάπρικα είναι ένα μπαχαρικό που το αγαπάμε, γιατί δίνει τη δική της ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά μας. Ένα μπαχαρικό που αξίζει μια θέση στο...

Δείτε την τσάντα που αναζητούν περισσότερο στο Internet

Όταν το στυλ και η κλασική γοητεία συναντούν την πρακτικότητα, ξέρεις ότι ένα διαχρονικό fashion trend δηλώνει την παρουσία του. Όταν η Grace Kelly εμφανιζόταν...

Ιώ Νικολάου: Όσα είπε για τη συνεργασία της με τον Χρήστο Παπαδόπουλο και το «Κόκκινο Ποτάμι»

Η Ιώ Νικολάου βρίσκεται αρκετά χρόνια στον χώρο του τραγουδιού. Η ταλαντούχα τραγουδίστρια έχει στο ενεργητικό της σημαντικές συνεργασίες, ενώ εν μέσω καραντίνας κυκλοφόρησε τη...

Το πιο μοδάτο κρασί από τον οίκο Chanel

Ο οίκος Chanel είναι από τους πιο γνωστούς και κερδοφόρους οίκους μόδας με τις συλλογές ρούχων και αξεσουάρ να μας εντυπωσιάζουν σε κάθε collection...

Δροσερή σαλάτα με μανιτάρια, μήλο και καρύδια

Μια εξαιρετική σαλάτα με μανιτάρια, μήλο και καρύδια έρχεται στο τραπέζι σας για να σας δροσίσει αυτές τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ένα ελαφρύ γεύμα...