Διανύουμε την εποχή που οι σούπες έχουν την τιμητική τους.
Μια κολοκυθόσουπα με τζίντζερ είναι μια πολύ καλή πρόταση, ειδικά εάν είστε vegan.
ΥΛΙΚΑ:
700 γρ κολοκύθα γλυκιά
3 μεγάλες πατάτες
1/2 πράσο
1 μεγάλο καρότο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 κ.γλ. τζίντζερ φρέσκο
1 κύβος ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 φλ. Λάδι
1 κ.γλ. γεμάτο Κάρυ
1 λεμόνι/ χυμός προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ.
Περιμένουμε 5 λεπτά να καραμελώσουν και προστεθούμε 1 λίτρο νερό ζεστό ή κρύο. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το τζίντζερ τριμμένο περασμένο από την μηχανή για λιώσιμο σκόρδου. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Με την ράβδο μίξερ τα λιώνουμε όλα σε απαλό βελουτέ. Ανάλογα το νερό γίνεται και τόσο πηχτή και η σούπα.
Μπορείτε να σερβίρετε την κολοκυθόσουπα με παξιμάδια χαρουπιού που δίνουν ιδιαίτερη γεύση.