fbpx

Gazpacho με καρπούζι

Μια ιδιαίτερη γεύση έρχεται να κάνει τη διαφορά και να μας δώσει την αίσθηση του γκουρμέ. Το gazpacho με καρπούζι είναι αυτό που λέμε «μια διαφορετική νότα νοστιμιάς στο τραπέζι μας».

Πρόκειται για μια συνταγή  που τα κύρια συστατικά της είναι οι ντομάτες και το καρπούζι.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 2 κιλά καρπούζι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα + έξτρα, για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και χαράζουμε την ακριβώς αντίθετη πλευρά.

Ρίχνουμε τις ντομάτες στο βραστό νερό και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα.

Αφαιρούμε τις ντομάτες από την κατσαρόλα και μεταφέρουμε αμέσως σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Αφήνουμε για 1 λεπτό να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Όπως θα προσέξουμε, η φλούδα της ντομάτας, με αυτόν τον τρόπο, θα αφαιρείται πιο εύκολα.

Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια -όσο δυνατόν περισσότερα μπορούμε- από το καρπούζι, και μεταφέρουμε στο μπολ με τις ντομάτες.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αγγούρι, το θυμάρι, το σκόρδο, το ξίδι, τον χυμό λάιμ, το αλάτι, το πιπέρι και τα φιστίκια Αιγίνης.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα υλικά του μπολ σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και λεία σούπα. Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε τη σούπα από σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τυχόν κουκούτσια που έχουν μείνει.

Σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρια, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης, και διακοσμούμε με το θυμάρι.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνταγή: Κολοκυθόπιτα ξεσκέπαστη

Και μόνο στην ιδέα της κολοκυθόπιτας ενθουσιαζόμαστε. Μια παραδοσιακή πίτα που έχει θέση στο κυριακάτικο τραπέζι μας. Η κολοκυθόπιτα που θα σας παρουσιάσουμε έχει μια...

Το ρόφημα που πρέπει να πίνετε για να καίτε θερμίδες όλη μέρα

Ο μεταβολισμός μας δεν μένει ίδιος για πάντα, αφού, καθώς μεγαλώνουμε αλλάζει και αυτός. Αλλιώς ήταν όταν ήμασταν 20, αλλιώς στα 30 και αλλιώς...

Tips για να βγάλεις την βαφή μαλλιών από τα χέρια, το δέρμα και τα ρούχα

Το να αλλάξουμε χρώμα στα μαλλιά μας είναι πολύ διασκεδαστικό και ευχάριστο γιατί πρόκειται για ένα makeover που αλλάζει σε απίστευτο βαθμό την εμφάνισή...

Τηγανιά μανιταριών για vegan και όχι μόνο

Η χορτοφαγική διατροφή έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Υπάρχουν άπειρες συνταγές που μπορείτε να πειραματιστείτε, απλές και με υλικά που έχετε ήδη στο...

«Αγγελική»: Πρόσωπο- έκπληξη ανατρέπει τα δεδομένα

Νέο πρόσωπο στην «Αγγελική» το οποίο φέρνει τα πάνω-κάτω και αλλάζει τα δεδομένα. Η δραματική σειρά του Alpha «Αγγελική» συνεχίζει να καθηλώνει το τηλεοπτικό κοινό...