Σας αρέσουν τα ρεβίθια; Αν η απάντηση είναι «ναι», σίγουρα και η φάβα θα σας ξετρελάνει.
Η φάβα είναι ένα ορεκτικό που πάντα πρέπει να έχει θέση στο τραπέζι μας, γιατί είναι υγιεινή και πολύ νόστιμη. Έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχουν τα ρεβίθια.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. Ρεβίθια
- 2 μεσαία κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
- 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- Αλατοπίπερο
- 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα ρεβίθια μας στο νερό από το προηγούμενο βράδυ για να φουσκώσουν. Την επομένη αφαιρούμε τον φλοιό τους (εκτός αν έχουμε πάρει αποφλοιωμένα).
- Αφού τα στραγγίξουμε τα βάζουμε στην χύτρα μας με φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει ένα δάχτυλο περίπου. Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, αν μας βγάλει αφρό τον αφαιρούμε, και έπειτα ρίχνουμε τα δύο ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το πιπέρι και κλείνουμε την χύτρα για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Αφού ανοίξουμε την χύτρα, δοκιμάζουμε με ένα πηρουνάκι αν έβρασαν κι εφόσον έχουν βράσει ρίχνουμε το αλάτι, το λεμόνι και το λάδι και τα αφήνουμε να πάρουμε 2-3 βράσεις ακόμα.
- Μόλις είναι έτοιμα ξεκινάμε την διαδικασία της πολτοποίησης ή με ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι λίγο λίγο. Αν έχει γίνει πολύ ρευστή την βάζουμε στο μάτι να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να γίνει πηχτή όπως την θέλουμε.
- Την σερβίρουμε με λάδι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.