Τα στραγάλια είναι ίσως η πιο οικονομική επιλογή ξηρών καρπών και παράλληλα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά!
Μπορεί να τα βρίσκουμε στις προθήκες με τους ξηρούς καρπούς, αλλά τα στραγάλια ανήκουν στα όσπρια, καθώς δεν είναι παρά ψημένα… ρεβίθια. Κατά συνέπεια, διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά του οσπρίου και αυτό τα καθιστά ίσως τη φθηνότερη υπερτροφή που μπορείς να επιλέξεις.
Τα οφέλη τους
Εάν χρειάζεσαι ένα πρωτεϊνικό σνακ, επιλέγοντας μια μερίδα ψημένα στραγάλια θα πάρεις τόση πρωτεΐνη όσο αν έτρωγες αμύγδαλα, τις ίδιες φυτικές ίνες με δύο φλιτζάνια μπρόκολο, αλλά και τόσο φυλλικό οξύ όσο τρία φλιτζάνια σπανάκι.
Είναι ιδανικό υποκατάστατο για όσους απολαμβάνουν τους ξηρούς καρπούς αλλά είναι αλλεργικοί, δεν περιέχουν γλουτένη και είναι vegan. Ταυτόχρονα, προσφέρουν και ένα πολυβιταμινούχο κοκτέιλ. Στις βιταμίνες που εμπεριέχονται στα στραγάλια, περιλαμβάνονται η βιταμίνη Α, Β-Καροτίνη, C και K.
Εάν έχεις απορία σχετικά με το αν τα σκληρά ή τα αφράτα είναι πιο υγιεινά, μπορείς να επιλέξεις άφοβα εκείνα που ικανοποιούν περισσότερο τον ουρανίσκο σου, αφού είναι ισάξιας διατροφικής αξίας.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα απίστευτα οφέλη, είναι σαφές ότι τα στραγάλια έχουν πολύτιμη διατροφική αξία για όλους, ιδιαίτερα για εκείνους που ακολουθούν μια χορτοφαγική, χωρίς γλουτένη, υγιεινή για την καρδιά και με ελεγχόμενες θερμίδες διατροφή.
Επίσης είναι κατάλληλο και για εσένα που ψάχνεις ένα γρήγορο, εύκολο και υγιεινό σνακ που δεν είναι φορτωμένο με κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη και τεχνητά πρόσθετα.
Κάπου εδώ να σου πούμε ότι μπορείς ακόμη και να φτιάξεις τα δικά σου σπιτικά στραγάλια με ρεβίθια του εμπορίου! Είναι μια πανεύκολη διαδικασία, η οποία γίνεται στο φούρνο.