Που οφείλονται τα πρησμένα πόδια;

Μια κατάσταση που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες είναι τα πρησμένα πόδια. Γυρίζουμε από τη δουλειά και το μόνο που θέλουμε είναι τα πετάξουμε τα παπούτσια και να βάλουμε τα πόδια μας στο νερό να χαλαρώσουν.

Οι παράγοντες που μπορεί να είναι υπαίτιοι γι’αυτό, είναι αρκετοί. Αν δεν βρούμε το λόγο για τον οποίο πρήζονται τα πόδια μας, δεν θα μπορέσουμε ν’αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και θα καταλήξει να γίνει χρόνιο.

 

ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ Μία από τις αιτίες του πρηξίματος είναι η πολύωρη ορθοστασία ή ακόμα και η ακινησία. Προκαλούν κακή κυκλοφορία του αίματος στα πόδια και τους αστραγάλους με αποτέλεσμα να πρήζονται.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΑΤΙΟΥ

Είναι γνωστό πως το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα να πρήζονται τα πόδια μας.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Οι εγκυμονούσες συχνά αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.  Η εγκυμοσύνη προκαλεί πρήξιμο των ποδιών από το δεύτερο τρίμηνο και μετά λόγω της πίεσης και της κακής κυκλοφορίας του αίματος που προκαλεί η ανάπτυξη του εμβρύου στην περιοχή της πυέλου.

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΔεν θα μπορούσε να λείπει από τις αιτίες, η παχυσαρκία.  Οι υπέρβαροι άνθρωποι εμφανίζουν συχνά το σύμπτωμα λόγω της πίεσης που ασκεί το βάρος στην κυκλοφορία του αίματος στα πόδια.

 

 

ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ

Τ’αντισυλληπτικά οι θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης, τα αντιδιαβητικά, τα αγγειοδιασταλτικά, τα αντιεπιληπτικά και κάποια αντιφλεγμονώδη, συχνά προκαλούν οίδημα στα πόδια.

ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ

Είναι μια κατάσταση που προκαλεί πρήξιμο κάποιου μέλους. Αυτή η κατάσταση συνήθως συμβαίνει στα κάτω μέλη. Το πρήξιμο μπορεί να αφορά το πόδι, τα δάκτυλα, την κνήμη ή και ολόκληρο το κάτω μέλος.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΑΛΚΟΟΛ

Αν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, το συκώτι σας κουράζεται με αποτέλεσμα να προκαλούνται σημαντικές βλάβες. Αυτό προκαλεί κατακράτηση υγρών στην κοιλιά και στα πόδια.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tips για μετά τη παραλία

Οι καλοκαιρινές διακοπές μας δημιουργούν το συναίσθημα της απόλυτης ανεμελιάς, χωρίς να έχουμε τα άγχη και την πίεση της καθημερινότητας. Είναι η εποχή για παραλία,...

DIY: Φτιάξε μάσκα χεριών με μόλις τρία υλικά

Τα χέρια είναι ένα σημείο του σώματος που συνήθως παραμελούμε, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στην περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου μας. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό είναι μεγάλο...

Nails: Έργα Τέχνης που θ’ απογειώσουν την εμφάνισή σου

Η περιποίηση των άκρων είναι σημαντική για την εμφάνιση μας και φανερώνουν το στυλ μας. Αφήστε που πλέον και οι άνδρες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή...

Κωνσταντίνος Αργυρός: Παραδίδει μαθήματα στυλ

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός προσέχει την εμφάνισή του τόσο πάνω όσο και κάτω από την πίστα. Ο νεαρός τραγουδιστής έχει στυλ και το αποδεικνύει με...

Μαρία Τσάνη: Το live της στο YouTube και το remix του Πάνου Χαριτίδη

Η Μαρία Τσάνη συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον επιτυχημένο Dj Panos Haritidis, ο οποίος δημιουργεί το remix του τραγουδιού της «Τρίτη και φαρμακερή»,...