Ποια φυτικά γιαούρτια έχουν την περισσότερη πρωτεΐνη

Η χορτοφαγική διατροφή βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Το κρέας είναι εκτός της λίστας των τροφών που συμπεριλαμβάνονται στη χορτοφαγία, όπως και ζωικά παράγωγά του, και τη θέση τους παίρνουν φυτικά προϊόντα.

Μια από τις τροφές που τρώμε και η αλήθεια είναι πως αρέσει σε πολλούς είναι το γιαούρτι. Πλέον, τα φυτικά γιαούρτια είναι από τις βασικές επιλογές μιας χορτοφαγικής διατροφής και όχι μόνο.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία γιαουρτιών, οπότε δεν περιοριζόμαστε στο τι θα φάμε.

Ποια είναι αυτά; Και πόση πρωτεΐνη περιέχουν;

 

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΟΓΙΑΣ

Το γιαούρτι σόγιας αποτελείται από μια βάση γάλα σόγιας μαζί με ενεργές καλλιέργειες. Το συγκεκριμένο γιαούρτι περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και καταναλώνοντας το μπορείς να λάβεις 6 γρ πρωτεΐνης ανά μερίδα.

 

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

Το γιαούρτι καρύδας είναι πλούσιο και κρεμώδες και συνδυάζεται καλά με γεύσεις φρούτων και σοκολάτας. Το κορεσμένο λίπος ποικίλλει αρκετά ανάλογα με την ποσότητα καρύδας που περιέχεται στο προϊόν.

Για παράδειγμα μια μερίδα γιαουρτιού καρύδας χωρίς ζάχαρη μπορεί να περιέχει σε 4,5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, ενώ κάποιο προϊόν με προσθήκη ζάχαρη να περιέχει διαθέτει 8 γραμμάρια κορεσμένου λίπους ανά μερίδα 4.

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Τα γιαούρτια με βάση το αμύγδαλο κυριαρχούν τώρα ως το πιο δημοφιλές γιαούρτι από φυτικό προϊόν. Συνήθως, τα γιαούρτι με βάση το αμύγδαλο δεν περιέχουν πρωτεΐνες -όπως το γάλα αμυγδάλου- αλλά τα ελληνικά γιαούρτια αμυγδάλου που βρίσκονται στο εμπόριο περιέχουν περίπου 11 γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης ανά μερίδα.

 

 

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΠΟ ΚΑΣΙΟΥΣ

Δεν το βρίσκεις εύκολα στο εμπόριο όμως είναι μια επιλογή που υπάρχει σε κάποια καταστήματα. Παρόμοια με τη διαδικασία παρασκευής γιαουρτιού με βάση το αμύγδαλο, τα κάσιους αναμιγνύονται με νερό και καλλιεργούνται για να φτιάξουν ένα νόστιμο γιαούρτι.

Η πρωτεΐνη που περιέχει αυτό το γιαούρτι είναι λιγότερη από το γιαούρτι αμυγδάλου και συνήθως είναι γύρω στα 2-3 γραμμάρια ανά μερίδα.

 

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙ

Αυτός ο τύπος γιαουρτιού είναι νέος για τους περισσότερους. Το καρύδι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, καλά λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Επί του παρόντος, μόνο μια μάρκα υπάρχει στο εμπόριο που παράγει αυτόν τον τύπο γιαουρτιού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει προσθήκη σακχάρων στο προϊόν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Ιωαννίδου: Η γυναίκα που ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες στην Ανάβυσσο

Η αυτοθυσία και η αυταπάρνηση κάποιων ανθρώπων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Όταν οι ζωές των ανθρώπων βρίσκονται σε κίνδυνο, δεν σκέφτεσαι αν...

Τι θα ήταν η ζωή χωρίς τον έρωτα;

Έρως ανίκατε μάχαν... γράφαμε στα λευκώματα του σχολείου και από τότε ψάχναμε να γράψουμε τι σημαίνει ο έρωτας. Μπορεί, να μην ξέραμε τι είναι,...

Μπορεί ο έρωτας του καλοκαιριού να κρατήσει και τον χειμώνα;

Το καλοκαίρι είμαστε ανοιχτοί σε μια νέα γνωριμία, κι αυτό γιατί έχουμε τη διάθεση να βγούμε, να φλερτάρουμε και -γιατί όχι- να ερωτευτούμε. Άλλωστε,...

House of Fame: Δείτε το βιογραφικό της Κόνι Μπιζιντή

Πρεμιέρα έκαναν τα live του μουσικού reality του ΣΚΑΪ, House of Fame, το βράδυ της Παρασκευή, με τους 17 σπουδαστές να τραγουδούν ζωντανά στη...

Πώς η μαγεία της φύσης επηρεάζει την ψυχολογία

Η μαγεία της φύσης παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας, αφού οι εικόνες που βλέπουμε σ' αυτή μας φτιάχνουν τη διάθεση. «Όταν η μαγεία της...