fbpx

Μήπως είσαι pluviophile και δεν το ξέρεις;

Αν νιώθεις χαρά όταν ακούς τον ήχο της βροχής, τότε σίγουρα είσαι pluviophile και δεν το γνωρίζεις.

Υπάρχουν άνθρωποι που όταν ακούν τον ήχο της βροχής τους φτιάχνει η διάθεση και έχουν όρεξη να κάνουν πολλά πράγματα.

Νιώθουν την ανάγκη να βγουν στη βροχή και να περπατήσουν. Ν’ απολαύσουν μια όμορφη βόλτα στο αγαπημένο τους μέρος, κρατώντας στο χέρι έναν ζεστό καφέ.

Άλλοι, κάθονται στον καναπέ τους διαβάζοντας το αγαπημένο τους βιβλίο και άλλοι κοιτάνε τη βροχή από το τζάμι και ο νους τους ταξιδεύει.

όταν αγαπάς τη βροχή είσαι pluviophile

Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που περιμένουν με αγωνία να βρέξει, σίγουρα είστε pluviophile.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει ν’ ανησυχείτε, αφού συνήθως πρόκειται για μια φυσιολογική συμπεριφορά και σπάνια φανερώνει την ύπαρξη μιας διαταραχής.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 
Αισθάνονται χαλαροί όταν ακούν τη βροχή

Οι άνθρωποι που αισθάνονται pluviofilas, υποστηρίζουν ότι αισθάνονται αγάπη για τη βροχή. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι αρνητικό, αφού οι άνθρωποι με αυτό το χαρακτηριστικό αισθάνονται καλά με τις κακές καιρικές συνθήκες.

Όσοι έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, συσχετίζουν τον ήχο της βροχής με μια κατάσταση ηρεμίας και εσωτερικής γαλήνης. Συνήθως, ακούν ηχογραφημένους ήχους βροχής για να χαλαρώσουν και ν’ αποφύγουν το άγχος.

Βγαίνουν έξω στη βροχή

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρέχουν να ξεφύγουν από τη βροχή, αλλά όσοι είναι pluviophile βγαίνουν έξω για να την απολαύσουν, αφού αισθάνονται μια βαθιά ευεξία.

Άλλωστε, γι’ αυτούς τους ανθρώπους αυτό είναι κάτι φυσιολογικό.

αν σου αρέσει η βροχή είσαι pluviophile

ΑΙΤΙΕΣ

Η pluviofilia δεν προκαλεί αρνητικές συνέπειες και γι’ αυτό δεν έχει μελετηθεί σε βάθος, έτσι ώστε ν’ ανακαλύψουν γιατί μπορεί να προκληθεί.

Ωστόσο, όπως και σε άλλα πράγματα, έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση οι λόγοι για τους οποίους προκύπτει αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι ποικίλοι.

Τέλος, η ψυχολογία θεωρεί ότι οι ατομικές διαφορές προκαλούνται κυρίως από δυο συμπληρωματικές δυνάμεις: τη βιολογία και τη μάθηση.

Σύμφωνα με τη βιολογία, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός φυσικών παραγόντων που μπορεί να εμπλέκονται στη διαμόρφωση των ιδιαίτερων προτιμήσεων ενός ατόμου. Αυτές περιλαμβάνουν το γενετικό φορτίο του καθενός και την παρουσία διαφορετικών επιπέδων ορμονών στο σώμα.

Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες διαφορές στην προσωπικότητα ενός ατόμου και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται η εμφάνιση της pluviofilia.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Δεν θα πρέπει ν’ ανησυχείτε, αφού οι συνέπειες της pluviofilia είναι εντελώς ακίνδυνες και γι’ αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως είδος ψυχικής διαταραχής.

Ωστόσο, καμιά φορά, η υπερβολική αγάπη για τη βροχή μπορεί να προκαλέσει κάποια ενοχλητικά ή αρνητικά αποτελέσματα. Ένα από αυτά είναι εάν νοιώθετε καλά μόνο όταν βρέχει ή αν έχετε κατάθλιψη τις ηλιόλουστες μέρες.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φρουτένια coctails χωρίς αλκοόλ

Καιρός να κάνουμε αποτοξίνωση από το αλκοόλ. Δεν είναι απαραίτητο για να ξεδιψάσουμε, να καταναλώσουμε ποτά που περιέχουν αλκοόλ. Υπάρχουν εξαιρετικές προτάσεις για φρουτένια coctails...

Πως θα κάνεις τρέξιμο φορώντας τη μάσκα

Η νέα πραγματικότητα είναι γεγονός. Και αναφερόμαστε στη πανδημία και στις νέες συνθήκες που έχουμε αναγκαστεί ν' ακολουθούμε. Σαφώς και δεν θα φέρουμε τη...

Σακελλαροπούλου: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραδίδει μαθήματα στιλ

Εκτός από πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ιστορία της Ελλάδας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει δείξει δείγματα και πρωτοποριακού στιλ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 30...

Σπιτικές καριόκες για στιγμές απόλαυσης

Οι καριόκες, είναι ένα σοκολατένιο γλύκισμα, το οποίο έχει τη δική του ιστορία εδώ και χρόνια, καθώς προσφερόταν σαν κέρασμα στις γιορτές. Οι καριόκες, αυτός...

Συνταγή για λεμονόπιτα

Αναζητάτε κάτι ανάλαφρο και δροσιστικό;  Η λεμονόπιτα σας δίνει και τα δύο. Από τις πίτες που είναι εύκολες στην εκτέλεσή τους και με την έντονη...