Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια μικρή, έξυπνη συσκευή που μας γλιτώνει από πολύ χρόνο αλλά και κόπο. Πολλά νοικοκυριά εκτός από τον κανονικό φούρνο έχουν και έναν μικροκυμάτων για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση στο φαγητό μας.
Ερχόμαστε πτώμα από την κούραση και δεν έχουμε μαγειρέψει. Και τυχαίνει να έχουμε στη κατάψυξη κάτι που μπορούμε να το βάλουμε και στο φούρνο των μικροκυμάτων. Έτσι, τρώμε γρήγορα και εύκολα.
Πρέπει, όμως, να λάβουμε υπόψιν μας πως, ενώ είναι ένας εύκολος τρόπος να ζεστάνουμε ή να ξεπαγώσουμε το φαγητό μας, άλλο τόσο είναι επικίνδυνος για την υγεία μας.
Ένα πολύ σοβαρό λάθος που κάνουμε, είναι πως δεν το καθαρίζουμε μετά από κάθε χρήση. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, τα χερούλια του έχουν υψηλό κίνδυνο μεταδιδόμενων ασθενειών ενώ σε μια άλλη έρευνα αποκαλύφθηκε πως υπήρχε E. Coli μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων. Ειδικά, στην περίπτωση που σε αυτόν ξεπαγώνετε και κρέατα.Όπως τονίζουν και οι ειδικοί, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι απλά να καθαρίζετε το χερούλι του φούρνου πάντα μετά από κάθε χρήση, ώστε να σταματήσετε την ανάπτυξη βακτηρίων.
Επίσης, μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει να καθαρίζετε και το εσωτερικό