Ποια πλευρά είναι η σωστή για ύπνο;

Γνωρίζουμε πως ο ποιοτικός ύπνος μπορεί να βοηθήσει την υγεία και την ευεξία μας. Σε συνδυασμό με τις σωστές ώρες που πρέπει να κοιμόμαστε, τα πράγματα είναι μάλλον ευχάριστα για τον οργανισμό μας.

Αν νομίζετε, όμως, πως είναι οι μοναδικοί παράγοντες που βελτιώνουν την υγεία μας, σας λέμε πως υπάρχει ακόμα ένας.

Και δεν είναι άλλος από τη θέση που έχει το σώμα μας στο κρεβάτι. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, είναι η πλευρά από την οποία κοιμόμαστε.

 

Έχετε περιέργεια να μάθετε ποια είναι; Αυτή είναι η αριστερή πλευρά. Γιατί, άραγε είναι καλύτερη; Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να κάνει καλό στη πέψη, στην πλάτη ακόμα και στη καρδιά λόγω των θέσεων διαφορετικών οργάνων.

Ας δούμε αναλυτικά τα οφέλη που έχουμε αν κοιμηθούμε από αριστερά.

 

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο ύπνος στα αριστερά σου επιτρέπει στο σώμα σου να φιλτράρει καλύτερα τα λεμφικά υγρά και τα απόβλητα μέσω των λεμφαδένων, καθώς η αριστερή πλευρά του σώματός είναι η κυρίαρχη λεμφική πλευρά.

Μια έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να βοηθήσει το σώμα να επεξεργαστεί απόβλητα από τον εγκέφαλο.

Αντίθετα, ο ύπνος στα δεξιά μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του λεμφικού συστήματος.

ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΨΗ

Όταν πρόκειται για την πέψη, ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να είναι προτιμότερος από τα δεξιά λόγω της απλής ύλης της βαρύτητας.

Συγκεκριμένα, το να ξαπλώνεις στην αριστερή πλευρά επιτρέπει στα απορρίμματα τροφίμων να μετακινούνται εύκολα από το παχύ έντερο, που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να έχεις μια κίνηση του εντέρου κατά το ξύπνημα.

Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά επιτρέπει επίσης στο στομάχι και το πάγκρεας να κρέμεται φυσικά, γεγονός που μπορεί να διατηρήσει την ανάπτυξη παγκρεατικών ενζύμων και άλλων πεπτικών διεργασιών.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ

Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις κάποια πίεση από την καρδιά, καθώς η βαρύτητα μπορεί να διευκολύνει τόσο την αποστράγγιση των λεμφών, όσο και την κυκλοφορία της αορτής μακριά από την καρδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DIY: Μάσκα μαλλιών για βαθιά ενυδάτωση

Τα μαλλιά θέλουν καθημερινή περιποίηση και για να μη χάσουν τη λάμψη και τη φρεσκάδα τους είναι απαραίτητη η ενυδάτωση τους. Ο ήλιος και το...

Κάνεις δίαιτα και δεν χάνεις κιλά; Η Εύα Λεούση έχει την απάντηση

Συχνά κάνουμε δίαιτα και δεν χάνουμε κιλά, με αποτέλεσμα να τα παρατάμε.  Η Εύα Λεούση έχει τη λύση στο πρόβλημα αυτό και εξηγεί γιατί δεν...

Έλαιο αβοκάντου: Τα σημαντικά οφέλη του στην επιδερμίδα μας

Το αβοκάντο είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα που μπορούμε να το φάμε είτε σκέτο είτε να το βάλουμε στις σαλάτες μας για περισσότερη...

Σπυρόπουλος: Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Κώστας Σπυρόπουλος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια οντισιόν.   Η αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα για τον Γιώργο Κιμούλη, στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσουν...

Ζώδια: Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις – Πώς μας επηρεάζει η ορθόδρομη πορεία του Κρόνου;

Ζώδια: Τι επιφυλάσσει η εβδομάδα που έρχεται; Πώς μας επηρεάζει η ορθόδρομη πορεία του Κρόνου στις 29 Σεπτεμβρίου; Διαβάστε αναλυτικά τις εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις. Κριός Κριέ, το...