fbpx

Περίοδος: Γιατί σε κάθε ηλικία είναι διαφορετική;

Η περίοδος, είναι η πιο δύσκολη φάση στη ζωή της γυναίκας, ειδικά, όταν δεν ξέρεις τι να περιμένεις.

Η περίοδος, κάποιες φορές μπορεί να γίνει πολύ περίεργη. Τον έναν μήνα μπορεί να έρθει νωρίτερα, τον άλλον να καθυστερήσει ή να σας κρατάει 4 μέρες και την επόμενη φορά μια ολόκληρη εβδομάδα. Είναι εκνευριστικό δε θα διαφωνήσουμε.

Οι αλλαγές αυτές στον εμμηνορροϊκό κύκλο είναι δύσκολο να προβλεφθούν, αλλά δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά μόνο να τις συνηθίσουμε.

Όσο μεγαλώνουμε, η περίοδος δεν είναι η ίδια. Συνεχίζει να προσαρμόζετε ανάλογα με τις ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία.

Το να ξέρουμε τι να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια σχετικά με τη περίοδο μας, θα μας απαλλάξει από το άγχος του άγνωστου.

 

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΑ 20Στα 20 υποφέρεις από την περίοδο

Συνήθως στην εφηβική η ηλικία, τα περισσότερα κορίτσια, παλεύουν με μια άσχημη περίοδο. Μπορεί ν’ αργήσει να εμφανιστεί και συχνά έρχεται την πιο ακατάλληλη στιγμή. Τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς σε αυτό το σημείο της ζωή σας, η ροή θα είναι πιο συνεπής.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Σε αυτή την ηλικία, είναι τυπικό για τα κορίτσια να μην έχουν ωορρηξία τακτικά. Χωρίς κανονική ωορρηξία, η περίοδος θα είναι ακανόνιστη.

Από την άλλη, όταν η περίοδος έρχεται λιγότερο ή περισσότερο μηνιαία, θα αρχίσετε να έχετε πόνους, κράμπες και πρήξιμο στο στήθος.

Μη σε τρομάζει η εμμηνόπαυση- Δες τα θετικά της

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΑ 30Η περίοδος αλλάζει σε κάθε ηλικία

Σε αυτή την ηλικία η περίοδος θα έπρεπε να είναι περισσότερο προβλέψιμη. Ωστόσο, συμπτώματα, όπως μια πιο μεγάλη ροή αίματος ή πιο έντονους πόνους από τις συνηθισμένες κράμπες μπορεί να είναι ένδειξη μεγαλύτερου προβλήματος.

Τα ινομυώματα, τα οποία φέρνουν μεγαλύτερη ροή αίματος, δεν κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτή την ηλικία.

Επίσης, η ενδομητρίωση, η οποία χαρακτηρίζεται από αφόρητο πόνο, που μπορεί να διαρκέσει και ολόκληρο μήνα, μπορεί να διαγνωσθεί αρκετά συχνά, όταν η γυναίκα είναι στην ηλικία των 30.

Ποια άλλη αλλαγή μπορεί να συμβεί στα 30; Το να έχετε παιδιά. Όταν μείνετε έγκυος, πρέπει να ξέρετε ότι η ροή του αίματος είναι μεγαλύτερη.

Αυτό που δεν έχετε συνειδητοποιήσει, είναι πως η περίοδός σας δεν επανέρχεται μέχρι να έχουν περάσει 6 εβδομάδες από τον τοκετό, αν δεν θηλάζετε.

Τι αλλάζει στο σώμα μας μετά τα 40;

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΑ 40gineka sta 40 me perimenopafsi kitai ti kupa tis

Η ηλικία των 40, σηματοδοτεί την αρχή των περιμενοπαυσιακών ορμονικών διακυμάνσεων, οι οποίες είναι ενδείξεις για την εμμηνόπαυση. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, 8 με 10 χρόνια πριν την εμμηνόπαυση, το σώμα σας προετοιμάζει για το τέλος της περιόδου.

Οι φυσιολογικές αλλαγές των ορμονών κάνουν την ωορρηξία ακανόνιστη. Η διακύμανση των οιστρογόνων σημαίνει, ότι θα έχετε χαμένες περιόδους και μεγαλύτερη ροή.

Πρέπει να θυμάστε ακόμα και αν η ωορρηξία είναι ακανόνιστη, μπορείτε να μείνετε έγκυος. Μια γυναίκα δε βρίσκεται σε εμμηνόπαυση μέχρι να σταματήσει η περίοδός της για τουλάχιστον ένα χρόνο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή! Αυτές τις ατάκες δεν πρέπει να τις αναφέρεις στο πρώτο ραντεβού

Πρώτο ραντεβού και ενώ όλα κυλάνε ομαλά, ξαφνικά κάνεις το λάθος και ξεστομίζεις ατάκες που μπορεί να καταστρέψουν ένα ρομαντικό τετ-α-τετ. Βλέπεις τον άλλον να...

Πως ο Άη Βασίλης βοηθά στην ανάπτυξη των παιδιών

Η πίστη στον Άη Βασίλη μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας και του παιχνιδιού των παιδιών. Και φυσικά υπάρχουν κατάλληλοι τρόποι...

«Υπάρχει Άγιος Βασίλης;»- Τι πρέπει να λέμε στα παιδιά

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε στη μαγεία των Χριστουγέννων και βαθιά μέσα μας κρατάμε «ζωντανό» τον Άγιο Βασίλη.  Τα παιδιά πιστεύουν στην ύπαρξη του Άγιου...

Φυσικοί τρόποι για ν’ αντιμετωπίσεις το κρύωμα

Μπορεί ο καιρός να είναι ακόμα καλός και η θερμοκρασία να είναι υψηλή, αλλά ο χειμώνας είναι προ των πυλών και πρέπει να προετοιμαστούμε. Το...

Μαριάννα Αρσενίου: Μας δείχνει το make up για ξεκούραστα μάτια

Το make up παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας και μια αστοχία είναι ικανή να τονίσει κάτι που δεν θέλουμε. Οι περισσότερες από εμάς έχουμε...