Η πάπρικα είναι ένα μπαχαρικό που το αγαπάμε, γιατί δίνει τη δική της ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά μας.
Ένα μπαχαρικό που αξίζει μια θέση στο ντουλάπι της κουζίνας μας, καθώς εκτός από τη γεύση έχει σπουδαία οφέλη για την υγεία μας.
Η πάπρικα, προέρχεται από τo άλεσμα της αποξηραμένης πιπεριάς capsicum annum.
Mπορούμε να τη βρούμε σε γλυκές και καπνιστές ποικιλίες, όπως επίσης και σε ποικιλίες χρωμάτων, με το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί να δεσπόζουν.
Η πάπρικα χρησιμοποιείται παγκοσμίως, ειδικά σε πιάτα, όπως το ρύζι και το στιφάδο.
Έχει αποδειχθεί πως δεν είναι μόνο πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αλλά και σε βιταμίνες και μέταλλα.
Θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο ωφέλιμη είναι για τον οργανισμό μας.
Βελτιώνει την υγεία των ματιών
Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας των ματιών. Συγκεκριμένα προστατεύουν από τον καταρράκτη και την εκφύλιση ωχράς κηλίδας, των πιο συχνών προβλημάτων όρασης.
Μειώνει τη φλεγμονή
Η πάπρικα είναι πλούσια σε καψαϊκίνη, μια ένωση με ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Αυτή θεραπεύει το πόνο και μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής.
Έχει αντικαρκινικές ιδιότητεςΟι ενώσεις στην πάπρικα, συμπεριλαμβανομένων των καροτονοειδών και της καψαϊκίνης, εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και μειώνουν το οξειδωτικό στρες.
Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς
Είναι από τα μπαχαρικά, που μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, βελτιώνοντας την υγεία της καρδιάς.
Μειώνει τον κίνδυνο αναιμίαςΗ πάπρικα είναι πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη Ε. Αυτά ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και τη παραγωγή υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων, μειώνοντας το κίνδυνο της αναιμίας.