Η οστεοπόρωση ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες. Πρόκειται για μια ασθένεια, η οποία αδυνατίζει τα οστά με αποτέλεσμα να είναι και η πιο κοινή αιτία που οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι είναι επιρρεπείς στα σπασίματα.
Αν δεν την αντιμετωπίσετε έγκαιρα, όσο είστε σε πιο νεαρή ηλικία τότε υπάρχει ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε χρόνιο πρόβλημα. Και ένας τρόπος για να την αντιμετωπίσετε είναι η διατροφή.
Στη περίπτωση που δεν σας έχει συμβεί ή έχετε διαγνωσθεί με την συγκεκριμένη ασθένεια, καλό θα ήταν να ξέρετε ποιες τροφές μπορούν να την καταπολεμήσουν, αλλά και ποιες την ενισχύσουν για να τις αποφεύγετε.
Μια μεσογειακή διατροφή είναι το καλύτερο όπλο για να θωρακίσετε τα οστά, αρκεί να γίνεται με το σωστό τρόπο.
ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
Οι ειδικοί κατέληξαν πως κάποιες τροφές προστατεύουν τα οστά μας.
Με 50 ml παρθένο ελαιόλαδο επί καθημερινής βάσης, σε κάθε γεύμα, αυξάνει την ορμόνη οστεοκαλσίνη και μαζί με αυτήν την αντοχή των οστών.
Γιαούρτι με σταφίδες
Συνδυάζει δύο πολύ χρήσιμα ιχνοστοιχεία για τα οστά: ασβέστιο και βόριο.
Τσάι του βουνού
Το τσάι του βουνού έχει αποδειχτεί ότι ενισχύει τη μηχανική αντοχή των οστών προστατεύοντας από την οστεοπόρωση.
Μήλο με τη φλούδα
Οικοδομεί τα οστά και ενισχύει τη μυϊκή μάζα.
Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια προστατεύουν από την εμφάνιση της οστεοπόρωσης.
Ξινόγαλα αντί για γάλα
Τα προβιοτικά που περιέχει βοηθούν περισσότερο στην απορρόφηση του ασβεστίου από το λεπτό έντερο.
ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ
Είναι κάποιες τροφές που «κλέβουν» το ασβέστιο του οργανισμού, η καθεμία με το δικό της τρόπο.
Αναψυκτικά
Συνδυάζουν καφεΐνη και φωσφορικό οξύ, ουσίες που επηρεάζουν αρνητικά τα κόκαλα.
Πολλές πρωτεΐνες- δίαιτες τύπου Atkins
H αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών σχετίζεται με τη μειωμένη απορρόφηση ασβεστίου.
Γκουαρανά
Ο γκουαρανάς περιέχει μεγάλη ποσότητα καφεΐνης.