Ο καρκίνος είναι μια από τις πιο ύπουλες και θανατηφόρες ασθένειες παγκοσμίως, Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι παλεύουν με τη συγκεκριμένη ασθένεια, με τους περισσότερους να μην τα καταφέρνουν.
Η θεραπεία για το καρκίνο δεν έχει βρεθεί ακόμα και σίγουρα θα πάρει χρόνια για να συμβεί αυτό.
Ωστόσο, μια αντικαρκινική δίαιτα είναι μια στρατηγική για να μειώσουμε τον κίνδυνο οποιασδήποτε μορφής καρκίνου.
Όπως γνωρίζουμε, η διατροφή παίζει πολύ ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση και πρόληψη διαφόρων ασθενειών.
ΣΚΟΡΔΟ
Έρευνα έχει δείξει ότι το σκόρδο βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου. Αρκετές μελέτες διαπίστωσαν ότι όσοι τρώνε περισσότερο σκόρδο είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν διάφορα είδη καρκίνου.
Τα συστατικά των πικάντικων βολβών του, μπορεί να αποτρέψουν τη λειτουργία ουσιών που προκαλούν καρκίνο στο σώμα. Ή μπορεί να αποτρέψουν τον πολλαπλασιασμό τον καρκινικών κυττάρων.
ΜΟΥΡΑ
Τα μούρα είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, που σημαίνει ότι μπορούν να σταματήσουν, μια φυσική διαδικασία στο σώμα, που δημιουργεί τις ελεύθερες ρίζες.
Οι ενώσεις στα μούρα, μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή της ανάπτυξης ή και της εξάπλωσης των διαφόρων ειδών καρκίνου.
Μπορείτε να καταναλώσετε ό,τι μούρα σας αρέσουν. Βατόμουρα, φράουλες κ.α.
ΜΠΡΟΚΟΛΟ- ΛΑΧΑΝΟ- ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Πρόκειται για την ομάδα των λαχανικών που είναι ιδιαίτερα σημαντικά στη καταπολέμηση του καρκίνου.
Τα συστατικά που περιέχονται σε αυτά τα λαχανικά μπορούν να προστατεύσουν από τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν το DNA των κυττάρων.
Επίσης, προστατεύουν από τις χημικές ουσίες που προκαλούν το καρκίνο και επιβραδύνουν την ανάπτυξη όγκων.
ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Η φλούδα των κόκκινων σταφυλιών είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικού, που ονομάζεται ρεσβερατρόλη.
Ο χυμός σταφυλιών και το κόκκινο κρασί περιέχουν αυτό το αντιοξειδωτικό. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, η ρεσβερατρόλη βοηθάει στο να μη μεταδίδεται ο καρκίνος.
Οι εργαστηριακές μελέτες διαπίστωσαν ότι περιορίζει την ανάπτυξη πολλών ειδών καρκινικών κυττάρων.