Τα καρύδια, τα συναντάμε σε μπισκότα, στα muffins, στη καρυδόπιτα, αλλά μπορούμε να τα καταναλώσουμε και σαν σνακ ή στις σαλάτες μας.
Τα καρύδια, είναι μια εξαιρετικά ωφέλιμη τροφή, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία μας.
Ανήκουν σε εκείνους τους ξηρούς καρπούς ‒μαζί με τα αμύγδαλα‒ που είναι απαραίτητοι στη διατροφή μας.
Παρακάτω, θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, γιατί πρέπει οπωσδήποτε, να έχουν μια θέση στο διατροφικό μας πρόγραμμα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΥΔΙΩΝ
Πριν σας παραθέσουμε τα σημαντικά οφέλη τους, ας δούμε τι συστατικά περιέχουν και σε τι ποσότητα. Ένα τέταρτο φλιτζάνι καρύδια περιέχει:
- Καλά λιπαρά: 18 γρ.
- Πρωτεΐνη: 4 γρ.
- Φυτικές ίνες: 2 γρ.
- Μαγγάνιο: 50% του ημερήσιου στόχου
- Μαγνήσιο
- Σίδηρος
- Ασβέστιο
- Βιταμίνες Β
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΞΗΡΟΥ ΚΑΡΠΟΥ
Βοηθάει την υγεία του εντέρου και της καρδιάς
Οι ενώσεις που περιλαμβάνουν τα καρύδια μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του περιβάλλοντος του εντέρου.
Σε μια μελέτη έξι εβδομάδων για υπέρβαρους ενήλικες με καρδιαγγειακό κίνδυνο, η προσθήκη καρυδιών στη διατροφή τους ενίσχυσε τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης.
Μειώνουν την αρτηριακή πίεση
Η κατανάλωση καρυδιών, μειώνει τη κεντρική διαστολική αρτηριακή πίεση ‒τη πίεση που κινείται προς τη καρδιά.
Βελτιώνουν την υγεία του εγκεφάλου
Σύμφωνα με μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύτηκε στο «The American Journal of Clinical Nutrition», βρέθηκε πως η κατανάλωση καρυδιών, βοηθάει στην επιβράδυνση της γνωστικής μείωσης σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι.
Η μελέτη έδειξε, πως ενώ τα καρύδια δεν είχαν καμιά επίδραση στη γνωστική λειτουργία των υγιών ατόμων, οι εγκεφαλικές μαγνητικές τομογραφίες έδειξαν πως, τα καρύδια είχαν μεγαλύτερη επίδραση σε άτομα υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των καπνιστών.
Προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού
Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Research, βρέθηκε πως η κατανάλωση καρυδιών άλλαξε τη μορφή, πάνω από 450 γονιδίων στους όγκους, με τέτοιο τρόπο που θα μπορούσαν να καταστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού.
Τρόφιμα που τριπλασιάζουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου του μαστού
Ρυθμίζουν το βάρος
Η προσθήκη καρυδιών στη διατροφή, μειώνει το αίσθημα της πείνας και βελτιώνει τη ρύθμιση της όρεξης.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο αντίκτυπος των καρυδιών στον κορεσμό μπορεί να οφείλεται σε αλλαγές στο κεντρικό νευρικό σύστημα, που επηρεάζουν τις τροφές.
Είστε έτοιμοι να συμπεριλάβετε τα καρύδια στη διατροφή σας; Κάντε το άμεσα!