fbpx

Γυναικεία τριχόπτωση: Όσα πρέπει να ξέρετε για την αντιμετώπισή της

Το συναντάμε σε πολλές γυναίκες, μπορεί να έχει συμβεί και σε μας. Η τριχόπτωση είναι από τα προβλήματα που πολλές από εμάς αντιμετωπίζουμε και προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να βάλουμε ένα τέλος σ΄αυτό το πρόβλημα.

Το να χάνει μια γυναίκα τα μαλλιά της, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Δεν χρειάζεται πανικός, απλά πρέπει ν’αντιληφθούμε τη φύση του προβλήματος και πως πρέπει ν’αντιμετωπίζουμε αυτή τη κατάσταση.

ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Έχουμε παρατηρήσει πως καθώς λουζόμαστε ή χτενιζόμαστε, χάνουμε τρίχες. Η βούρτσα μας γεμίζει τούφες. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του κύκλου της τρίχας και για αυτό δεν παίρνουμε κανένα απολύτως μέτρο.

Αντίθετα, η κατάσταση διαφοροποιείται όταν παρατηρήσουμε ότι κατά το χτένισμα και το λούσιμο χάνουμε πολύ περισσότερες τρίχες από ότι συνήθως.

Οι αιτίες που συμβαίνει αυτό είναι πολλές: Μια στρεσογόνα κατάσταση που διανύουμε, μια «ξαφνική» δίαιτα ή άλλου τύπου ζητήματα με τη διατροφή μας, ακόμα και κάποιο δερματολογικό πρόβλημα που παρουσιάσαμε, μπορεί να είναι αιτίες τριχόπτωσης.

Η πιο συνηθισμένη όμως μορφή γυναικείας τριχόπτωσης είναι η τριχόπτωση ανδρογενετικού τύπου, που είναι κληρονομική.

ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Πρέπει να εξετάσουμε το μοτίβο τριχόπτωσης στην οικογένεια και το οικογενειακό ιστορικό μας. Εφόσον κάποια συγγενικά μας πρόσωπα εμφανίζουν αραίωση των μαλλιών στην κορυφή και το επάνω μέρος της κεφαλής τους, είναι πολύ πιο πιθανό να βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση.

Κατά τη γυναικεία τριχόπτωση ανδρογενετικού τύπου, ουσιαστικά διακόπτεται ο κύκλος ανάπτυξης των τριχών μας, καθώς οι θύλακες μικραίνουν και γίνονται πιο αδύναμοι.

Έτσι, σε κάθε νέο κύκλο ανάπτυξης εκφύονται όλο και μικρότερες σε διάμετρο και μήκος τρίχες, έως ότου σταματήσει οριστικά η τριχοφυΐα. Ένα από τα πρώτα σημεία της κεφαλής που εντοπίζεται το σύμπτωμα είναι για τις γυναίκες η χωρίστρα των μαλλιών τους.

Παρατηρείται δηλαδή μια «ανεξήγητη» μεγέθυνσή της, που δεν μπορεί να καλυφθεί – κι αυτό θεωρείται πρώιμο στάδιο τριχόπτωσης.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Ένας τρόπος υπάρχει για ν’αντιμετωπιστεί η κληρονομική τριχόπτωση. Αυτό που πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση είναι η ενδυνάμωση των θυλάκων της τρίχας, να τους «ζωντανέψουμε» για να παράγουν υγιείς και δυνατές τρίχες.

Ποια είναι η λύση; Η μινοξιδίλη. Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μινοξιδίλη αναστέλλει την τριχόπτωση και αναπτύσσει νέα μαλλιά, καθώς διεγείρει τους ανενεργούς θύλακες από το εσωτερικό τους. Αυξάνει τη ροή του αίματος στο σημείο και αναζωογονεί τους θύλακες της τρίχας δρώντας βαθιά στη ρίζα τους.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι το πως θα βρούμε το κατάλληλο προϊόν, με τις ιδιότητες της μινοξιδίλης.

Η λύση είναι ένας εξειδικευμένος αφρός με 5% μινοξιδίλη, που εφαρμόζεται στα σημεία που πρέπει καθημερινά, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να λαδώνει τα μαλλιά, μπορεί να φέρει ορατά αποτελέσματα μέσα σε 12 εβδομάδες χρήσης. Είναι κατάλληλος και για βαμμένα μαλλιά ενώ μπορεί να συνδυαστεί χωρίς πρόβλημα με προϊόντα styling. Η επιμέλεια και η συνέπεια στη θεραπεία μας χαρίζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μετά από 12 μήνες όπου το πρόβλημα της τριχόπτωσης θα ανήκει πια στο παρελθόν!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Η αγνή «ψυχή» της Μεσογείου (pics)

Η Κρήτη είναι η ιδανική επιλογή για διακοπές ανεξάρτητα με την παρέα, την εποχή, ή το budget. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση στα...

The Voice: Θρίλερ για γερά νεύρα στα τελευταία #knockouts

To knockout του The Voice εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα.  Η μάχη του παιδικού φίλου της Παπαρίζου Ιμάτ Χασάν, Σταύρου Κρητικού και Βαλέρια Σϊέλ...

Μπορεί ο έρωτας του καλοκαιριού να κρατήσει και τον χειμώνα;

Το καλοκαίρι είμαστε ανοιχτοί σε μια νέα γνωριμία, κι αυτό γιατί έχουμε τη διάθεση να βγούμε, να φλερτάρουμε και -γιατί όχι- να ερωτευτούμε. Άλλωστε,...

Κρίση πανικού: Συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την κρίση πανικού. Είναι κάτι που συμβαίνει από εκεί που δεν το περιμένουμε και συχνά προκαλείται...

Κατερίνα Παπακώστα: Το ξεχωριστό στιλ μιας πολιτικού

Η Κατερίνα Παπακώστα γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου το 1961 στον Πειραιά και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα, έλαβε ειδίκευση στο Εμπορικό και...