Γυναικεία τριχόπτωση: Όσα πρέπει να ξέρετε για την αντιμετώπισή της

Το συναντάμε σε πολλές γυναίκες, μπορεί να έχει συμβεί και σε μας. Η τριχόπτωση είναι από τα προβλήματα που πολλές από εμάς αντιμετωπίζουμε και προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να βάλουμε ένα τέλος σ΄αυτό το πρόβλημα.

Το να χάνει μια γυναίκα τα μαλλιά της, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Δεν χρειάζεται πανικός, απλά πρέπει ν’αντιληφθούμε τη φύση του προβλήματος και πως πρέπει ν’αντιμετωπίζουμε αυτή τη κατάσταση.

ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Έχουμε παρατηρήσει πως καθώς λουζόμαστε ή χτενιζόμαστε, χάνουμε τρίχες. Η βούρτσα μας γεμίζει τούφες. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του κύκλου της τρίχας και για αυτό δεν παίρνουμε κανένα απολύτως μέτρο.

Αντίθετα, η κατάσταση διαφοροποιείται όταν παρατηρήσουμε ότι κατά το χτένισμα και το λούσιμο χάνουμε πολύ περισσότερες τρίχες από ότι συνήθως.

Οι αιτίες που συμβαίνει αυτό είναι πολλές: Μια στρεσογόνα κατάσταση που διανύουμε, μια «ξαφνική» δίαιτα ή άλλου τύπου ζητήματα με τη διατροφή μας, ακόμα και κάποιο δερματολογικό πρόβλημα που παρουσιάσαμε, μπορεί να είναι αιτίες τριχόπτωσης.

Η πιο συνηθισμένη όμως μορφή γυναικείας τριχόπτωσης είναι η τριχόπτωση ανδρογενετικού τύπου, που είναι κληρονομική.

ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Πρέπει να εξετάσουμε το μοτίβο τριχόπτωσης στην οικογένεια και το οικογενειακό ιστορικό μας. Εφόσον κάποια συγγενικά μας πρόσωπα εμφανίζουν αραίωση των μαλλιών στην κορυφή και το επάνω μέρος της κεφαλής τους, είναι πολύ πιο πιθανό να βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση.

Κατά τη γυναικεία τριχόπτωση ανδρογενετικού τύπου, ουσιαστικά διακόπτεται ο κύκλος ανάπτυξης των τριχών μας, καθώς οι θύλακες μικραίνουν και γίνονται πιο αδύναμοι.

Έτσι, σε κάθε νέο κύκλο ανάπτυξης εκφύονται όλο και μικρότερες σε διάμετρο και μήκος τρίχες, έως ότου σταματήσει οριστικά η τριχοφυΐα. Ένα από τα πρώτα σημεία της κεφαλής που εντοπίζεται το σύμπτωμα είναι για τις γυναίκες η χωρίστρα των μαλλιών τους.

Παρατηρείται δηλαδή μια «ανεξήγητη» μεγέθυνσή της, που δεν μπορεί να καλυφθεί – κι αυτό θεωρείται πρώιμο στάδιο τριχόπτωσης.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Ένας τρόπος υπάρχει για ν’αντιμετωπιστεί η κληρονομική τριχόπτωση. Αυτό που πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση είναι η ενδυνάμωση των θυλάκων της τρίχας, να τους «ζωντανέψουμε» για να παράγουν υγιείς και δυνατές τρίχες.

Ποια είναι η λύση; Η μινοξιδίλη. Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η μινοξιδίλη αναστέλλει την τριχόπτωση και αναπτύσσει νέα μαλλιά, καθώς διεγείρει τους ανενεργούς θύλακες από το εσωτερικό τους. Αυξάνει τη ροή του αίματος στο σημείο και αναζωογονεί τους θύλακες της τρίχας δρώντας βαθιά στη ρίζα τους.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι το πως θα βρούμε το κατάλληλο προϊόν, με τις ιδιότητες της μινοξιδίλης.

Η λύση είναι ένας εξειδικευμένος αφρός με 5% μινοξιδίλη, που εφαρμόζεται στα σημεία που πρέπει καθημερινά, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να λαδώνει τα μαλλιά, μπορεί να φέρει ορατά αποτελέσματα μέσα σε 12 εβδομάδες χρήσης. Είναι κατάλληλος και για βαμμένα μαλλιά ενώ μπορεί να συνδυαστεί χωρίς πρόβλημα με προϊόντα styling. Η επιμέλεια και η συνέπεια στη θεραπεία μας χαρίζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μετά από 12 μήνες όπου το πρόβλημα της τριχόπτωσης θα ανήκει πια στο παρελθόν!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο τοξικού σοκ: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις

Το σύνδρομο τοξικού σοκ δεν το γνωρίζουμε αρκετές και αυτό γιατί μας συμβαίνει σπάνια. Είναι όμως απαραίτητο να το αναγνωρίσουμε και να το αντιμετωπίσουμε, αν...

Ζώδια: Ημερήσιες προβλέψεις για 15/3

Τι λένε οι ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια την Καθαρά Δευτέρα 15/3; Πώς θα επηρεαστούν τα ζώδια και οι ημερήσιες προβλέψεις από την Σελήνη που βρίσκεται στον...

Detox για μετά τις διακοπές

Διακοπές τέλος - για τους περισσότερους - και ήρθε η δύσκολη στιγμή να μπούμε πάλι στη ρουτίνα μας και να ξεχάσουμε τις συνήθειες που είχαμε...

Συνταγές για ερωτευμένους: Τι να φτιάξεις στον καλό σου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Βρισκόμαστε μόλις δύο ημέρες πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και εκτός από τον κατάλληλο στολισμό στο σπίτι, μια ακόμη ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να...

Πως να φτιάξεις δικό σου conditioner – Συνταγή

Καμιά δεν θέλει ξηρά μαλλιά, θαμπά και χωρίς λάμψη. Εδώ είναι που το conditioner έρχεται να κάνει το θαύμα του. Tα conditioner, βοηθούν στην αναζωογόνηση...