Ποιες είναι οι τροφές που είναι απαραίτητο να καταναλώνετε εάν επιθυμείτε να έχετε επίπεδη κοιλιά; Θα τις ανακαλύψετε τώρα!
Μπορεί το καλοκαίρι να αργεί ακόμα, ωστόσο όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε την προετοιμασία για μια όμορφη σιλουέτα, τόση περισσότερη αυτοπεποίθηση θα έχετε όταν έρθει η ώρα να βγείτε ξανά με μαγιό στην παραλία.
Εμείς είμαστε εδώ για να συνδράμουμε σε αυτή σας την προσπάθεια, αποκαλύπτοντας τις 10 κορυφαίες τροφές που θα πρέπει να καταναλώνετε προκειμένου να αποκτήσετε την πολυπόθητη επίπεδη κοιλιά!
Αυγά
Η επαρκής ποσότητα πρωτεϊνών στη διατροφή είναι απαραίτητη για να παραμείνετε αδύνατοι. Όχι μόνο σας βοηθά να αισθάνεστε πιο χορτάτοι, αλλά μπορεί επίσης αυξήσει το μεταβολισμό. Αν θέλετε να χάσετε λίπος γύρω από τη μέση, τα αυγά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.
Παρέχουν επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Β12 που βοηθά το σώμα σας να διασπά τα λιποκύτταρα, βιταμίνη D που προστατεύει από την παχυσαρκία, καθώς και χολίνη η οποία είναι γνωστή για το ρόλο της στο μεταβολισμό των λιπών.
Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους ενεργοποιώντας τον οργανισμό προκειμένου να κάψει κοιλιακό λίπος, ενώ περιέχει κατεχίνες οι οποίες μπορούν παροδικά να επηρεάσουν θετικά το μεταβολισμό.
Για να λάβετε τα μέγιστα οφέλη θα χρειαστεί να πίνετε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Η Leslie Bonci, διατροφολόγος αθλητών από τις ΗΠΑ, συνιστά να το πίνετε ζεστό διότι έτσι χρειάζεται περισσότερος χρόνος, επιβραδύνεται η πρόσληψη θερμίδων και παρέχεται ανακουφιστική εμπειρία.
Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή ασβεστίου που επιβραδύνει την παραγωγή της κορτιζόλης, η οποία με τη σειρά της ενθαρρύνει το λίπος της κοιλιάς. Παρέχει επίσης αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης για τον έλεγχο του βάρους και είναι για πολλούς ευκολότερο για το έντερο από άλλες γαλακτοκομικές τροφές.
Το ελληνικό γιαούρτι περιέχει τα «καλά» βακτήρια, τα οποία βοηθούν στην πέψη και στην ισορροπία της μικροχλωρίδας, ενώ εμποδίζουν το φούσκωμα.
Ωμά λαχανικά
Τα ωμά λαχανικά είναι ξεχωριστό σνακ. Ικανοποιούν την επιθυμία για φαγητό, είναι γεμάτα νερό το οποίο βοηθά στον κορεσμό και παράλληλα χαμηλά σε θερμίδες. Μισό φλιτζάνι κομματισμένου σέλερι έχει 8 θερμίδες. Οι ειδικοί προτείνει το σέλερι με λίγο φυστικοβούτυρο ή να βουτάτε τα καρότα σε σως.
Όταν επιθυμείτε τσιπς και ντιπ αντικαταστήστε τα με ωμά λαχανικά.
Σιτηρά ολικής αλέσεως
Κράκερς σίκαλης ολικής αλέσεως προσφέρουν εναλλακτική λύση χαμηλών λιπαρών στα παραδοσιακά κρακεράκια. Έρευνα υποδεικνύει ότι άνθρωποι που αντικαθιστούν τα κατεργασμένα σιτηρά με ολικής αλέσεως τείνουν να έχουν λιγότερο λίπος στην κοιλιά.
Τα σιτηρά ολικής αλέσεως επίσης παρέχουν πιο πλούσια πηγή φυτικών ουσιών. Αυτό δεν αφορά τα κρακεράκια. Μπορείτε να λάβετε τα ίδια οφέλη επιλέγοντας ψωμί, δημητριακά και ζυμαρικά ολικής αλέσεως.
Ξίδι
Εάν περιχύνετε τη σαλάτα σας με λάδι και ξίδι μπορεί ενδεχομένως να έχετε ακόμα ένα όφελος που καταπολεμά το λίπος. Υπάρχουν έρευνες που υποδεικνύουν ότι το ξίδι βοηθά το σώμα να διασπά το λίπος.
Είναι γεμάτο γεύση και καθιστά πιο ικανοποιητική τη σαλάτα και δεν έχει θερμίδες.
Αποβουτυρωμένο γάλα
Το αποβουτυρωμένο γάλα παρέχει άφθονες πρωτεΐνες και ασβέστιο χωρίς τα λιπαρά που περιέχονται στο πλήρες, ενώ προάγει ιδιαίτερα την απώλεια λίπους γύρω από τη μέση.
Ακόμα και αν είναι χωρίς λιπαρά, μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε κορεσμό, καθώς χρειάζεται περισσότερο χρόνο να «αφήσει» το στομάχι σε σχέση με ροφήματα που περιέχουν λιγότερη πρωτεΐνη.
Μύρτιλα
Έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση μύρτιλων συμβάλλει στη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Ακόμη και αν είναι κατεψυγμένα, διατηρούν τα περισσότερα θρεπτικά οφέλη τους.
Περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ίνες που μπορεί να σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα, ενώ είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά.
Αμύγδαλα
Τα μονοακόρεστα λιπαρά είναι το «κλειδί» για το κάψιμο του λίπους της κοιλιάς. Τα αμύγδαλα αποτελούν καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών και μειώνουν τις λιγούρες για γλυκό, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
Ωστόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα και να τα καταναλώνετε με σύνεση.
Αγκινάρες
Η κάθε μαγειρεμένη αγκινάρα προσφέρει 7 γραμμάρια ινών, καθιστώντας την ένα από τα κορυφαία λαχανικά για πρόσληψη ινών.
Όσες περισσότερες ίνες τρώτε, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να αποθηκεύσετε λίπος στην κοιλιά με την πάροδο του χρόνου, αναφέρουν διάφορες έρευνες.