Τα λάθη που κάνουμε όταν ζυγιζόμαστε

Ζύγισμα και γυναίκα είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Και γιατί αυτό; Γιατί εμείς οι γυναίκες έχουμε ένα είδος εμμονής με το σώμα μας και έχουμε την τάση να ζυγιζόμαστε επί καθημερινής βάσης.

Αυτό φυσικά μόνο καλό δεν είναι, γιατί έτσι αγχωνόμαστε περισσότερο και βάζουμε τον εαυτό μας σε μια διαδικασία πολύ επώδυνη από ψυχολογικής άποψης.

Αυτό που έχει σημασία είναι να αισθανόμαστε καλά με το σώμα μας. Στη περίπτωση που θέλουμε να χάσουμε κιλά αναγκαστικά καταφεύγουμε στη λύση της ζυγαριάς για να μπορούμε να ελέγχουμε πόσα κιλά έχουμε χάσει ή έχουμε πάρει.

Είναι μια διαδικασία που είναι αναγκαίο κακό. Θα πρέπει, τουλάχιστον, να γνωρίζουμε τι να μην κάνουμε για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα.

 

ΖΥΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΒΡΑΔΥ

Μετά από μια γεμάτη μέρα φαγητού, είναι φυσικό να αυξάνεται ο αριθμός στη ζυγαριά. Εάν ζυγιζόμαστε το βράδυ, τότε πρέπει να ξέρουμε πως θα ζυγίζουμε περισσότερο από ό, τι στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Discover Good Nutrition.

Το ιδανικό είναι να ζυγιζόμαστε το πρωί νωρίς, αφού το σώμα μας θα έχει μια ολόκληρη νύχτα για να αφομοιώσει το φαγητό που φάγαμε. Διαφορετικά, θα δούμε υψηλότερους αριθμούς που δεν σχετίζονται με τη σκληρή δουλειά που κάναμε.

Και προσοχή γιατί δεν πρέπει να φοράμε κανονικά ρούχα και παπούτσια. Μια μελέτη στο International Journal of Obesity έδειξε ότι τα ρούχα μπορούν πραγματικά να προσθέσουν έως και ένα κιλό στη ζυγαριά, πράγμα που δεν αντιστοιχεί στο πραγματικό σωματικό σου βάρος φυσικά.

 

ΖΥΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Το να χάσουμε βάρος μέσα σε μια νύχτα είναι ανέφικτο. Και κάποιες δραστηριότητες, τρόφιμα και ποτά μπορεί να το κάνουν να φαίνεται στη ζυγαριά, σαν να έχουμε πάρει ή χάσει πολύ βάρος.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2008, μπορεί να περιμένουμε να χάσουμε μόνο ένα έως δύο κιλά την εβδομάδα. Και δεν θα δούμε αυτά τα αποτελέσματα από μέρα σε μέρα. Ομοίως, μια διαφορετική μελέτη διαπίστωσε ότι οι νέες δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και υδατάνθρακες μπορούν να δείχνουν ότι χάνουμε πολύ βάρος γρήγορα, αλλά αυτό οφείλεται μόνο στις διακυμάνσεις αποθήκευσης γλυκογόνου.

Το ιδανικό θα είναι να ζυγιζόμαστε μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό δίνει στο σώμα μας περισσότερο χρόνο για να ρυθμίσει το βάρος του και να  δείξει πραγματικούς αριθμούς που επισημαίνουν την πρόοδο.

 

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΖΥΓΑΡΙΕΣ

Είναι ένα λάθος που κάνουμε πολύ συχνά γιατί όλες οι ζυγαριές δεν είναι ίδιες. Εάν τσεκάρουμε συνεχώς το βάρος μας στη ζυγαριά του μπάνιου , μην πηγαίνουμε στο γυμναστήριο και ζυγιζόμαστε εκεί μετά. Επειδή μηχανικά είναι πιθανότατα διαφορετικές. Είναι φυσιολογικό να βλέπουμε διαφορά έως 5 κιλών σε μια ζυγαριά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εβδομαδιαίες προβλέψεις: Πώς επηρεάζει τα ζώδια η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω;

Ζώδια: Τι επιφυλάσσει η εβδομάδα που έρχεται; Πώς μας επηρεάζει η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω; Διαβάστε αναλυτικά τις εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις. Στις 13 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η Νέα...

Τρόποι για να καταλάβεις ότι σου λέει ψέματα

Το  ψέμα σε μια σχέση είναι καταστροφικό. Οι λόγοι που ο σύντροφός σου μπορεί να σου πει ψέματα, είναι πολλοί, αλλά δεν θα τους...

Που οφείλονται τα πρησμένα πόδια;

Μια κατάσταση που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες είναι τα πρησμένα πόδια. Γυρίζουμε από τη δουλειά και το μόνο που θέλουμε είναι τα πετάξουμε τα παπούτσια...

Ποιες είχαν την τιμή να ποζάρουν για τη Chanel

Ένας από τους πιο καταξιωμένους οίκους μόδας με τεράστιες επιτυχίες που άφησε ιστορία στο χώρο της πασαρέλας είναι ο οίκος Chanel. Ο γαλλικός οίκος μόδας...

Πες μου τι χρώμα μάτια έχεις για να σου πω τι μακιγιάζ σου ταιριάζει

Έχεις ακούσει την φράση ότι « τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής»; Τονίζοντας τα μάτια μας με την κατάλληλη σκιά, το βλέμμα μας γίνεται...