Συγκέντρωση: Δες ποια αερόβια άσκηση σε βοηθάει

Η γυμναστική και συγκεκριμένα η αερόβια βοηθάει στη συγκέντρωσή μας.

Πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να μην είναι συγκεντρωμένος, καθώς στο μυαλό μας επικρατεί πανικός, αφού συχνά σκεφτόμαστε ταυτόχρονα διάφορα πράγματα.

Οδηγούμαστε σε απώλεια πνευματικής διαύγειας, που καταλήγει στο να μην έχουμε την απαιτούμενη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ποια είναι λύση σε αυτό;

Μα φυσικά η γυμναστική, τι άλλο. Ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης είναι το ιδανικό για να μείνουμε συγκεντρωμένες και με ισορροπημένο πνεύμα.

Ποιες είναι οι τροφές που βοηθάνε στη συγκέντρωση

Η ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΥΝΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΡΙΑ

Πάντα οι έρευνες έχουν κάτι καινούριο να μας πουν. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανάλυση 13 ερευνών που έγιναν στον εγκέφαλο, αποδείχθηκε το εξής: η αερόβια άσκηση ενισχύει τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την επίλυση προβλημάτων.

Οι έρευνες έγιναν σε ηλικίες 18-35 ετών. Αυτό δεν σημαίνει, ότι και άλλες ηλικίες δεν επωφελούνται από αυτή.

το τρέξιμο βοηθάει στη συγκέντρωσή μας

4 αερόβιες ασκήσεις για το σπίτι χωρίς εξοπλισμό (vids)

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΘΗΚΑΝ

Στην έρευνα εξετάστηκαν 3 ειδών ασκήσεις: το περπάτημα, το τρέξιμο και η ποδηλασία. Το συμπέρασμα ήταν εντυπωσιακό, καθώς αποδείχθηκε πως, η αερόβια άσκηση έχει μεγαλύτερα οφέλη σε σχέση με τη yoga ή τις pilates.

Ένα ερώτημα που τίθεται, είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, ενεργοποιούνται οι υποδοχείς ντοπαμίνης.

Αυτό σημαίνει ότι, μεγαλύτερα επίπεδα ντοπαμίνης, ισοδυναμεί με μεγαλύτερη γνωστική λειτουργία.

το τρέξιμο είναι η καλύτερη αερόβια άσκηση

4 τρόποι αντιμετώπισης του χρόνιου στρες

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ

Μη νομίζετε πως πρέπει να είστε με τις ώρες για περπάτημα ή τρέξιμο. Δύο λεπτά από το χρόνο μας είναι αρκετά. Για παράδειγμα, μέχρι το σούπερ μαρκετ να πάμε με τα πόδια έχουμε αποκτήσει τη πνευματική διαύγεια που χρειαζόμαστε.

Τέρμα, λοιπόν, οι δικαιολογίες για να αποφεύγουμε τη γυμναστική. Ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε το μυαλό μας να αποκτήσει καθαρή σκέψη και απόλυτη συγκέντρωση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Big Brother: Οι παίκτες με τους περισσότερους followers και ο ένας με τους 851

Το Big Brother κατάφερε να δώσει στους συμμετέχοντες δημοτικότητα και φυσικά περισσότερους followers στα προφίλ τους στο instagram. Οι περισσότεροι παίκτες του Big Brother εξαργύρωσαν...

Η χορτοφαγική διατροφή αυξάνει το προσδόκιμο ζωής

Η χορτοφαγική διατροφή τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Αυτό οφείλεται κατά πολύ και στο γεγονός ότι πολλοί είναι...

10+1 Insta accounts για edgy μακιγιάζ που θα ζηλέψεις

To Instagram αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα πάντα πλέον, από tutorials μακιγιάζ μέχρι DIY ιδέες για να ανανεώσεις τον χώρο σου. Ωστόσο, για την...

Δες ποια κίνηση ξεχνάς να κάνεις πριν το σεξ

Το σεξ για τις γυναίκες είναι λίγο πιο περίπλοκο. Χρειάζεται  μια προετοιμασία και φυσικά εννοούμε την προσωπική μας περιποίηση, όπως μια αποτρίχωση, ένα πεντικιούρ,...

Κάνε μόνη του εντυπωσιακά χτενίσματα για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Πλησιάζει το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και τα μαλλιά μας πρέπει να είναι εντυπωσιακά.  Το φετινό ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα είναι διαφορετικό και δεν θα υπάρξει...