fbpx

Πως θ’αποφύγεις τις διατροφικές ατασθαλίες του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος του «να το ρίξουμε λίγο έξω». Αυτό σημαίνει πως ξεφεύγουμε από τις καθημερινές μας συνήθειες, συμπεριλαμβανομένης και της διατροφής μας.

Και επειδή δεν θέλουμε να γκρεμίσουμε ότι χτίζαμε όλο το χειμώνα προσθέτοντας στο σώμα μας ανεπιθύμητες θερμίδες, σας παραθέτουμε τις τροφές που θα πρέπει να αποφεύγετε για να παραμείνετε fit και να απολαύσετε το καλοκαίρι χωρίς άγχος.

 

ΠΑΓΩΤΟ

Η ενεργειακή αξία ενός παγωτού κυμαίνεται από 75 έως 240 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και παρέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, καθώς επίσης και σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης Α στον οργανισμό.

Οι γρανίτες και τα σορμπέ αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για όσους δίνουν έμφαση στη διατήρηση της «γραμμής» τους, καθώς παρέχουν τις λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με τις υπόλοιπες γεύσεις παγωτού.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, τα διαιτητικά παγωτά ή τύπου 0% καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο στα ψυγεία των καταστημάτων. Περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης π.χ. ασπαρτάμη, σορβιτόλη ή μαλτοδεξτρόζη, αντί για ζάχαρη και μικρή ή μηδενική ποσότητα λίπους, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα αγαπητά σε άτομα που επιθυμούν να διατηρήσουν μια καλλίγραμμη σιλουέτα.

 

ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ

Το αλκοόλ, δίνει πολλές θερμίδες και λίγα θρεπτικά συστατικά. Ένα γραμμάριο αλκοόλ μας δίνει 7 θερμίδες, περισσότερες από εκείνες των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων -4 θερμίδες ανά γραμμάριο- και λίγο λιγότερες από εκείνες του λίπους -9 θερμίδες ανά γραμμάριο.

Όσο περισσότερο αλκοόλ περιέχουν τα διάφορα αλκοολούχα ποτά, τόσο περισσότερες είναι οι θερμίδες τους. Εκτός όμως από τη ποσότητα του αλκοόλ, το θερμιδικό περιεχόμενο καθορίζεται και από τα υπόλοιπα συστατικά, κυρίως στα ανάμεικτα ποτά. Έτσι, όταν προσθέτουμε αναψυκτικά, χυμούς, ζάχαρη ή άλλα συστατικά, οι θερμίδες τους γίνονται ακόμα περισσότερες.

 

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ

Ένα μικρό σακουλάκι πατατάκια μπορεί να ξεπερνάει τις 500 θερμίδες. Ταυτόχρονα δίνει πολύ αλάτι και τα λεγόμενα τρανς λιπαρά, τα οποία παράγονται κατά το τηγάνισμα σε λάδι και είναι ιδιαίτερα βλαβερά. Κατά συνέπεια, δεν αποτελούν και την πιο ιδανική επιλογή και καλό θα είναι να ελέγχεται η κατανάλωσή τους.

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εύκολη Crème Brûlé με παγωτό

Κάνε την πιο εύκολη συνταγή Crème Brûlé και εντυπωσίασε όποιον προλάβει να δοκιμάσει! Η Crème Brûlé είναι ένα από τα πιο διάσημα γαλλικά γλυκά και...

Τι δεν πρέπει να καθαρίζεις με το χαρτί κουζίνας

Το χαρτί κουζίνας είναι το «όπλο» στα χέρια της νοικοκυράς. Πρόκειται για την πιο προσιτή λύση στο καθάρισμα. Θέλεις να καθαρίσεις τον πάγκο της κουζίνας;...

Το «κόκκινο φόρεμα» έχει κατακτήσει το Tik Tok

Το «κόκκινο φόρεμα» έχει κατακτήσει το Tik Tok και ήδη βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των τάσεων του Youtube. Το νέο τραγούδι του Αλέξη Πρεβενά και...

Τελικός GNTM: Ο μεγάλος νικητής, η συγκίνηση και η ανατροπή

Ο τελικός του GNTM πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, ενώ η αγωνία «χτύπησε κόκκινο».  Ο Ηρακλής, η Παρασκευή, ο Ανδρέας και ο Αιμιλιάνο ήταν οι τέσσερις παίκτες...

Tips για να ντυθείτε κατάλληλα στο γραφείο εν μέσω καύσωνα

Ο Αύγουστος έχει μπει για τα καλά και ο υδράργυρος είναι στα ύψη. Τα περισσότερα ρούχα σας ζεσταίνουν, συνεπώς είναι απαραίτητο να επιλέξετε εκείνα, τα οποία θα...