Πως θα κάνεις τρέξιμο φορώντας τη μάσκα

Η νέα πραγματικότητα είναι γεγονός. Και αναφερόμαστε στη πανδημία και στις νέες συνθήκες που έχουμε αναγκαστεί ν’ ακολουθούμε. Σαφώς και δεν θα φέρουμε τη ζωή μας όλη τούμπα, λόγω της δύσκολης αυτής κατάστασης, αλλά κάποιες καθημερινές συνήθειες πρέπει να επαναπροσδιοριστούν σε νέα βάση.

Η νέα βάση, στην οποία αναφερόμαστε, είναι η χρήση της μάσκας. Επιβάλλεται να την φοράμε. Και μια καθημερινή μας συνήθεια, που δεν θέλουμε να διακόψουμε, είναι το τρέξιμο. Δηλαδή, η γυμναστική μας.

Η μάσκα, επειδή καλύπτει και το στόμα και τη μύτη, κάνει τον αέρα να παγιδεύεται και να μη μην μπορούμε ν’αναπνεύσουμε. Έτσι, κουραζόμαστε εύκολα και κάνει πιο δύσκολη τη γυμναστική μας.

 

Είναι εφικτό να γυμναστούμε με τη μάσκα; Και αν ναι τι πρέπει να κάνουμε;

 

ΘΕΣΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Το ζητούμενο είναι να έχεις μία σταθερή ρουτίνα και όχι να βάζεις στόχους που δεν μπορείς να πετύχεις σε αυτήν τη φάση. Ξεκίνα με τον λιγότερο χρόνο, δες πώς θα πάει και αύξησε βαθμιαία.

ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΜΑΣΚΑ

Βρες μία μάσκα που να έχει φτιαχτεί για τρέξιμο και να μην ιδρώνει εύκολα. Μπορείς επίσης να έχεις πάντα μαζί στο τρέξιμο μία έξτρα μάσκα αλλά και αντισηπτικό για να την αλλάζεις.

ΑΥΞΗΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

Ξεκίνησε χαλαρά και μην το παρακάνεις με την ταχύτητα και την προσπάθεια. Όταν δεις ότι τα καταφέρνεις, ανέβασε σιγά σιγά την έντασή σου και μην παίρνεις το ρίσκο.

ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΣ

Μπορείς να φοράς ειδικό ρολόι που μετρά βήματα ή τους παλμούς ή να έχεις μαζί το κινητό σου με μία αντίστοιχη εφαρμογή. Έτσι ξέρεις τι είναι φυσιολογικό και πότε το παρακάνεις στο τρέξιμο. Θυμήσου ότι η μάσκα δυσκολεύει ούτως ή άλλως τα πράγματα.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Δεν χρειάζεται να φοράς μάσκα για να θυμάσαι ότι πρέπει να πίνεις νερό, ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες. Δεν υπάρχει κανόνας. Απλώς ενυδατώσου όταν διψάς. Εξίσου σημαντικό είναι να σταματάς για μικρά ή και μεγαλύτερα διαλείμματα. Και αν νιώθεις ζαλάδα, πήγαινε σπίτι σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Big Brother: Aποχώρησαν ένα βήμα πριν τον τελικό

Αποχώρησαν λίγο πριν τον μεγάλο τελικό του Big Brother. Το τηλεοπτικό κοινό ψήφισε και αποφάσισε να βγάλει εκτός του big brother δυο παίκτες λίγες μέρες...

Η βιταμίνη που ανοίγει την όρεξη για σεξ

Γνωρίζατε πως υπάρχει μια βιταμίνη που μας ανοίγει την όρεξη για σεξ; Μη σας φαίνεται παράξενο, γιατί στο θέμα του «σεξ» πάντα γίνονται μελέτες και...

Όνειρο απιστίας: Τι μπορεί να σημαίνει;

Σχεδόν όλες έχουμε δει όνειρο ότι μας απατάει ο σύντροφός μας ή και το αντίθετο. Ξυπνάμε πανικόβλητες και μετά δεν μπορούμε να κοιμηθούμε καθώς έχουμε...

Mετέτρεψε τις πριγκίπισσες της Disney σε μοντέρνες γυναίκες και έγινε viral

Το tic toc είναι μια εφαρμογή που έχει γίνει μέρος της ζωή μας. Μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες και να χαζεύεις ότι μπορείς...

Tips για να βάψετε μόνες τα μαλλιά σας

Η ομορφιά είναι το ζητούμενο κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που ξοδεύουμε πολλά χρήματα στο κομμωτήριο και σε κέντρα αισθητικής . Βέβαια, επειδή...