Γιατί μας ανοίγει η όρεξη τον χειμώνα

Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι κατά τους χειμερινούς μήνες ανεβαίνει ο δείκτης της ζυγαριάς, αφού ανοίγει κάπως παραπάνω η όρεξη μας.

Κι όμως, υπάρχει επιστημονική εξήγηση για το ότι το σώμα μας αντιδρά με αυτό τον τρόπο και μας ανοίγει η όρεξη τον χειμώνα!

Οι λόγοι

Όταν η εσωτερική θερμοκρασία πέφτει, ο οργανισμός μας καίει περισσότερες θερμίδες για να καταπολεμήσει το κρύο. Συνεπώς αισθανόμαστε παραπάνω πείνα και ντυνόμαστε πιο βαριά, ενώ συνήθως καταναλώνουμε ζεστά και φορτωμένα με θερμίδες φαγητά ή ποτά.

Φυσικά, τον χειμώνα έχουμε και λιγότερο φως και έτσι η παραγωγή της μελατονίνης – της ορμόνης του ύπνου – αυξάνεται και μας προκαλεί υπνηλία.

Επίσης, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποφύγουμε τους ψυχρούς εξωτερικούς χώρους και τη γυμναστική. Γενικότερα τους χειμερινούς μήνες παραμελούμε τη φυσική μας δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να μένουμε στο σπίτι και να επιζητούμε περισσότερο ζεστό φαγητό.

πίτσα

Κάτι που μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά είναι αληθινό, είναι ότι λόγω της θερμότητας, των καλοριφέρ και των πολλών στρωμάτων από ρούχα, το σώμα μας μπορεί εύκολα να αφυδατωθεί. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής ως αντίδραση του οργανισμού και συχνά συγχέεται με το συναίσθημα της πείνας.

Τέλος, πολύ σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό δε θα μπορούσε να μην παίζει το μυαλό! Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πεπεισμένοι ότι τον χειμώνα θα βάλουμε παραπανίσια κιλά, οπότε η υπερκατανάλωση φαγητού είναι αναπόφευκτη.

Tip:

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι αν δε θέλουμε να ξεφεύγουμε από το ιδανικό μας βάρος, θα πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να αντιληφθούμε ότι όλες τις εποχές πρέπει να προσέχουμε, να γυμναζόμαστε και να μην κάνουμε υπερβολές με το φαγητό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δες τι πραγματικά σκέφτονται οι άντρες όταν κοιτούν γυναικεία στήθη

Το πρώτο πράγμα που κοιτάει ένας άντρας επάνω μας, είναι το στήθος. Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια και από την...

Ο πιο σωστός τρόπος για να καθαρίζεις τα σφουγγαράκια του makeup

Όλες γνωρίζουμε καλά ότι τα εργαλεία μακιγιάζ που βάζουμε στο πρόσωπό μας, όπως πινέλα και σφουγγαράκια, πρέπει να πλένονται και να απολυμαίνονται συχνά. Διαφορετικά...

Η beauty routine μετά τις διακοπές

Μετά το τέλος των διακοπών οργανισμός και το σώμα μας χρειάζεται να επανέλθει στη κατάσταση που ήταν προ καλοκαιριού. Τόσο από άποψη διατροφής όσο...

O οίκος Dior στηρίζει την ενδυνάμωση νέων γυναικών

Ο οίκος Dior έχει αποδείξει άπειρες φορές το πόσο μπροστά είναι σε σχέση με άλλους οίκους μόδας. Δεν είναι μόνο η υψηλή ραπτική που μας...

Tips για να παραμένει το eyeliner αναλλοίωτο στο καύσωνα

Ένα από τα αγαπημένα προϊόντα που θέλουμε απαραιτήτως και το καλοκαίρι να έχουμε μαζί μας είναι το eyeliner. Καλοκαίρι ή χειμώνα, το eyeliner είναι ένα...