Καραντίνα: 4 ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε στο πάρκο της γειτονιάς

Η Όλγα Καστανά μας δείχνει 4 ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε στο πάρκο της γειτονιάς μας κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Το lockdown μας έχει στερήσει ακόμα και μικρές καθημερινές απολαύσεις, όπως είναι η γυμναστική.

Το προσωρινό κλείσιμο των γυμναστηρίων μας έχει αναγκάσει να βρούμε νέες λύσεις προκειμένου να δώσουμε λίγο χώρο και χρόνο στο σώμα μας να αναπνεύσει.

Στέλνοντας 6 στο 13033, μπορούμε να πάμε σ’ ένα πάρκο κοντά στο σπίτι μας για να γυμναστούμε μας και να ξεφύγουμε λίγο από την μιζέρια της εποχής, άλλα και για να γεμίσουμε πιο ευχάριστα τις ώρες μας και να ενισχύσουμε τη ψυχολογία μας.

Μέσα από το χώρο του Ζαππείου η γυμνάστρια Όλγα Καστανά μάς παρουσιάζει 4 πολυαθρικές ασκήσεις που έχουν στόχο την ενδυνάμωση των κάτω άκρων και κατά κύριο λόγω των γλουτιαίων, γιατί η ποιότητα ζωής είναι συνώνυμη της ευεξίας μας.

ασκήσεις για την καραντίνα

Η μέθοδος που ακολουθείτε για την διεξαγωγή των παρακάτω ασκήσεων είναι η κυκλική μέθοδος. Πιο συγκεκριμένα οι ασκήσεις εκτελούνται η μία μετά την άλλη με διάρκεια κάθε μιας από 30 έως 45 δευτερόλεπτα. 

Για τη διεξαγωγή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενδείκνυται η πραγματοποίηση 4 έως 5 κύκλων των ασκήσεων με τη σειρά που παρουσιάζονται. Επίσης προτείνεται να μην υπάρχει διάλλειμα μεταξύ των ασκήσεων και διάλλειμα ενός λεπτού μεταξύ των κύκλων -σετ. 

Οι παρακάτω ασκήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την χρήση λάστιχων (bands). Επίσης μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς τις αναπηδήσεις ανάλογα το επίπεδο του κάθε ασκούμενου. 

Για την διεξαγωγή αυτών θα πρέπει να δίνεται μεγάλη έμφαση στην σωστή τεχνική των ασκήσεων για να αποφευχθούν τραυματισμοί.

Δείτε τις ασκήσεις στην παρακάτω:
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΣΤΑΝΑ

Eίναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα τον Στίβο και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Κινησιολογίας από το ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Ασχολείται με την αποκατάσταση διαφόρων ειδών τραυματισμών όπως επίσης την κινητική συμπεριφορά ανατομικών στοιχείων του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γούνινες παντόφλες: Η τάση που θα λατρέψεις

Είμαστε σε καθεστώς καραντίνας, όπου το περισσότερο χρόνο τον περνάμε στο σπίτι φορώντας τι άλλο; Παντόφλες. Eπειδή, όμως, θέλουμε να είμαστε trendy, επιλέγουμε γούνινες...

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσεις βάρη

Οι ασκήσεις με βάρη συνήθως είναι αντρική υπόθεση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια και οι γυναίκες ασχολούνται με αυτού του είδους γυμναστική. Μπορεί οι περισσότερες να ...

8+1 τρόποι για καλύτερη διαχείριση του lockdown από τη Βίκυ Τσουλουχοπούλου

Αρκετοί θεωρούν πιο δύσκολο το lockdown που διανύουμε με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το διαχειριστούν εύκολα. Πριν το βάλουμε κάτω και παραδώσουμε τα όπλα,...

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η αδημοσίευτη φωτογραφία 23 χρόνια μετά το θάνατό της

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν πολύ γλυκιά και αγαπητή στον κόσμο. Ο θάνατός της συγκλόνισε τους δικούς της ανθρώπους, αλλά και όλο τον πλανήτη. Ακόμα και...

Google: Οι συνταγές που αναζήτησαν περισσότερο το 2020

Οι χρήστες της Google μεταξύ άλλων αναζήτησαν πολλές συνταγές, καθώς η καραντίνα «ξύπνησε» μέσα τους τον Master Chef. Οι Έλληνες χρήστες της Google το...