Ο καφές είναι η αγαπημένη συνήθεια των περισσοτέρων από εμάς και κάποιοι έχουν πάθει εξάρτηση.
Μάλιστα, αν δεν ξεκινήσουμε την ημέρα μας μ’ έναν καφέ έχουν νεύρα, δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε και συχνά δεν μιλιόμαστε. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όχι μόνο στην κατανάλωσή του, αλλά και στο πως τον πίνουμε.
Είναι από τα ροφήματα, που πίνεται παντώς καιρού και με όποιο τρόπο θέλουμε. Κρύο, ζεστό, με ζάχαρη ή σκέτο, με γάλα ή χωρίς.
Όσον αφορά στο τελευταίο, υπάρχουν άνθρωποι, που για να κάνουν τον καφέ πιο ελαφρύ προσθέτουν γάλα.
ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ
Οι κόκκοι του περιέχουν διεγερτικές ουσίες που τον κάνουν βαρύ σε σημείο που να μην μπορείς να χαλαρώσεις. Μία από αυτές είναι η καφεΐνη. Αυτή, αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, που σημαίνει ότι το σώμα μετατρέπει τις θερμίδες σε ενέργεια.
Με το που απορροφηθεί η καφεΐνη από τον οργανισμό, το κεντρικό νευρικό σύστημα με τη σειρά του, απελευθερώνει μεγαλύτερες ποσότητες ντοπαμίνης και νορεπινεφρίνης.
Ταυτόχρονα αυξάνονται και τα επίπεδα της αδρεναλίνης που έχει ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση και τη διάσπαση το λίπους.
ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕ;
Πολύς κόσμος, δεν μπορεί να πιει σκέτο τον καφέ. Γι’αυτό και προσθέτει ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά που δεν ωφελούν τον οργανισμό μας. Μπορεί να προκληθούν διαταραχές του σακχάρου, αδυναμία και άλλα πολλά.
Αρνητικό πρόσημο έχει και το γάλα, συμπεριλαμβανομένων και των φυτικών ροφημάτων- γάλα αμυγδάλου. Αυτά περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη ή άλλα συνθετικά που προκαλούν ενόχληση στο έντερο.
Η διαταραχή του μεταβολισμού μας είναι δεδομένη. Σχετικά με τις δύο ουσίες που περιέχει το γάλα- η καζεΐνη και η λακτόζη- μπορεί να προκαλέσουν ενοχλήσεις στο πεπτικό σύστημα ή αλλεργίες.