fbpx

Tips για αξιοζήλευτους γλουτούς

Με αυτά τα tips για γλουτούς θ’ αποκτήσεις το τέλειο αποτέλεσμα και δεν θα περνάς απαρατήρητη.

Οι γλουτοί δεν «χτίζονται» μέσα σ’ ένα βράδυ.  Χρειάζεται συστηματική γυμναστική και για αρκετό καιρό ειδικά, εάν θέλουμε ν’ αποκτήσουμε  γλουτούς σαν της JLO. Σας αναφέρουμε την τραγουδίστρια γιατί έχει γλουτούς που θα τους ζήλευαν 20αρες.

Ένα ερώτημα που στριφογυρίζει στο μυαλό μας είναι, το γιατί να χτίσουμε δυνατούς γλουτούς. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα.

Από αισθητικής άποψης, αλλά και για λόγους υγείας, όπως σταθερότητα, δύναμη και σωστή στάση σώματος.

Αν προσθέσουμε στα παραπάνω και το γεγονός ότι καθόμαστε λίγο παραπάνω σπίτι, ελέω lockdown, τότε είναι ζωτικής σημασίας η εκγύμναση τους.

Παρακάτω, σας δίνουμε κάποια tips για αξιοζήλευτους γλουτούς.

Θες τέλειους γλουτούς; Με αυτές τις ασκήσεις θα τους αποκτήσεις (vid)

TOP TIPS ΓΙΑ ΓΛΟΥΤΟΥΣ
ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΜΙΞΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Για να «χτίσετε» τους γλουτούς σας πρέπει να αλλάξετε τη ρουτίνα σας. Βάλτε δύο τύπους προπόνησης στο πρόγραμμά σας.

Ξεκινήστε με σύνθετες ασκήσεις ανύψωσης βάρους, κάνοντας 3 με 6 επαναλήψεις. Στη συνέχεια, κάντε ασκήσεις με ελαφρότερα βάρη- ασκήσεις σωματικού βάρους ή με μηχανήματα αντίστασης- κάνοντας 12 με 30 επαναλήψεις.σκουότς το tips για τους γλουτούς

«ΟΧΙ» ΣΤΟ CARDIO «ΝΑΙ» ΣΤΑ ΒΑΡΗ

Mε τις ασκήσεις cardio δεν πρόκειται να «χτίσετε» δυνατούς γλουτούς, οπότε αν κάνετε διάδρομο, είναι πιθανότερο να δημιουργήσετε κάποια επίπεδα μυών αν είστε σε δίαιτα και δεν παίρνετε αρκετή πρωτεΐνη στα γεύματα σας, που γίνεται πολύ εύκολα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Το σώμα μας καίει πρωτεΐνη κατά τις περιόδους χαμηλής έντασης cardio ασκήσεων. Αποφύγετε αυτό και χρησιμοποιείστε τις ασκήσεις κάρδιο για απώλεια βάρους.

 

ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Δοκιμάστε να κάνετε επεκτάσεις πλάτης και ευθεία ανυψωτικά ποδιών στο γυμναστήριο ή αν έχετε όργανα και στο σπίτι, επαναλαμβάνοντας 3 με 5 φορές.

 

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ

Είναι λογικό να θέλουμε να ξεκουραστούμε ανάμεσα στα σετ. Κάποιοι, όμως το παρακάνουν, κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε.

Ο χρόνος ανάπαυσης μεταξύ των σετ, πρέπει να μειωθεί στα 30 δευτερόλεπτα και όχι περισσότερο από 1 λεπτό, ειδικά όταν σηκώνουμε πολλά βάρη.

Στα τελευταία σετ θα πρέπει βάλετε όλες τις δυνάμεις για να ολοκληρώσετε τις επιθυμητές επαναλήψεις.

 tips για αξιοζήλευτους γλουτούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΑΡΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Είναι αναγκαίο να βάλετε στόχο να αυξάνετε τα βάρη που σηκώνετε κάθε 2 με 4 εβδομάδες, καθώς έτσι αποφεύγετε και τους μικροτραυματισμούς.

Οι ασκήσεις σε μηχανήματα, απαιτούν λιγότερη ισορροπία και επομένως μπορούν να φορτωθούν πολύ γρηγορότερα και με περισσότερο βάρος.

Δοκιμάστε να κάνετε  ασκήσεις, όπως το leg press με περισσότερα βάρη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Karmir Nur»: Ο 17χρονος σολίστας Δημήτρης Σακκάς μας παρουσιάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά

Ο Δημήτρης Σακκάς παρουσιάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Karmir Nur».  Η αγάπη και η αφοσίωση του για το κλαρίνο τον οδήγησε σε...

Ακουμπάς το laptop στα πόδια σου; Δες γιατί δεν πρέπει να το κάνεις

Πόσες φορές έχεις κάτσει στον καναπέ σου, έχεις πάρει το laptop και το έχεις ακουμπήσει στα πόδια σου για να δουλέψεις, να δεις μια...

Κέικ καρότου με ινδοκάρυδο

Το κέικ είναι ένα γλυκό που συνοδεύει το πρωινό μας καφέ και μπορούμε να το βρούμε σε πάρα πολλές παραλλαγές του. Μπορεί να είναι...

Τα 5 κορυφαία beauty trends για το 2021

Ποια είναι τα beauty trends που θα βλέπουμε παντού φέτος; Το 2021 έχει ξεκινήσει και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ανάγκη από αλλαγές και ανανέωση...

DIH: Περιποίηση για σκασμένες φτέρνες

Τα πόδια μας, τους καλοκαιρινούς μήνες είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός μας και περισσότερο οι φτέρνες μας, καθώς είναι εκτεθειμένες. Το σημείο...