Tips για αξιοζήλευτους γλουτούς

Με αυτά τα tips για γλουτούς θ’ αποκτήσεις το τέλειο αποτέλεσμα και δεν θα περνάς απαρατήρητη.

Οι γλουτοί δεν «χτίζονται» μέσα σ’ ένα βράδυ.  Χρειάζεται συστηματική γυμναστική και για αρκετό καιρό ειδικά, εάν θέλουμε ν’ αποκτήσουμε  γλουτούς σαν της JLO. Σας αναφέρουμε την τραγουδίστρια γιατί έχει γλουτούς που θα τους ζήλευαν 20αρες.

Ένα ερώτημα που στριφογυρίζει στο μυαλό μας είναι, το γιατί να χτίσουμε δυνατούς γλουτούς. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα.

Από αισθητικής άποψης, αλλά και για λόγους υγείας, όπως σταθερότητα, δύναμη και σωστή στάση σώματος.

Αν προσθέσουμε στα παραπάνω και το γεγονός ότι καθόμαστε λίγο παραπάνω σπίτι, ελέω lockdown, τότε είναι ζωτικής σημασίας η εκγύμναση τους.

Παρακάτω, σας δίνουμε κάποια tips για αξιοζήλευτους γλουτούς.

Θες τέλειους γλουτούς; Με αυτές τις ασκήσεις θα τους αποκτήσεις (vid)

TOP TIPS ΓΙΑ ΓΛΟΥΤΟΥΣ
ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΜΙΞΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Για να «χτίσετε» τους γλουτούς σας πρέπει να αλλάξετε τη ρουτίνα σας. Βάλτε δύο τύπους προπόνησης στο πρόγραμμά σας.

Ξεκινήστε με σύνθετες ασκήσεις ανύψωσης βάρους, κάνοντας 3 με 6 επαναλήψεις. Στη συνέχεια, κάντε ασκήσεις με ελαφρότερα βάρη- ασκήσεις σωματικού βάρους ή με μηχανήματα αντίστασης- κάνοντας 12 με 30 επαναλήψεις.σκουότς το tips για τους γλουτούς

«ΟΧΙ» ΣΤΟ CARDIO «ΝΑΙ» ΣΤΑ ΒΑΡΗ

Mε τις ασκήσεις cardio δεν πρόκειται να «χτίσετε» δυνατούς γλουτούς, οπότε αν κάνετε διάδρομο, είναι πιθανότερο να δημιουργήσετε κάποια επίπεδα μυών αν είστε σε δίαιτα και δεν παίρνετε αρκετή πρωτεΐνη στα γεύματα σας, που γίνεται πολύ εύκολα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Το σώμα μας καίει πρωτεΐνη κατά τις περιόδους χαμηλής έντασης cardio ασκήσεων. Αποφύγετε αυτό και χρησιμοποιείστε τις ασκήσεις κάρδιο για απώλεια βάρους.

 

ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Δοκιμάστε να κάνετε επεκτάσεις πλάτης και ευθεία ανυψωτικά ποδιών στο γυμναστήριο ή αν έχετε όργανα και στο σπίτι, επαναλαμβάνοντας 3 με 5 φορές.

 

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ

Είναι λογικό να θέλουμε να ξεκουραστούμε ανάμεσα στα σετ. Κάποιοι, όμως το παρακάνουν, κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε.

Ο χρόνος ανάπαυσης μεταξύ των σετ, πρέπει να μειωθεί στα 30 δευτερόλεπτα και όχι περισσότερο από 1 λεπτό, ειδικά όταν σηκώνουμε πολλά βάρη.

Στα τελευταία σετ θα πρέπει βάλετε όλες τις δυνάμεις για να ολοκληρώσετε τις επιθυμητές επαναλήψεις.

 tips για αξιοζήλευτους γλουτούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΑΡΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Είναι αναγκαίο να βάλετε στόχο να αυξάνετε τα βάρη που σηκώνετε κάθε 2 με 4 εβδομάδες, καθώς έτσι αποφεύγετε και τους μικροτραυματισμούς.

Οι ασκήσεις σε μηχανήματα, απαιτούν λιγότερη ισορροπία και επομένως μπορούν να φορτωθούν πολύ γρηγορότερα και με περισσότερο βάρος.

Δοκιμάστε να κάνετε  ασκήσεις, όπως το leg press με περισσότερα βάρη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελένη Πετρουλάκη: Η μέθοδος που θα σου αλλάξει το σώμα

Η Ελένη Πετρουλάκη βρίσκεται πολλά χρόνια στον χώρο του fitness και πλέον την εμπιστεύονται πολλές γυναίκες από την showbiz και όχι μόνο.  Όσες γυναίκες απευθύνονται...

Βίκυ Ξανθοπούλου: Κατέκτησε για δεύτερη φορά τον τίτλο της «Δασκάλας της Χρονιάς»

Η Βίκυ Ξανθοπούλου κατέκτησε για δεύτερη φορά τον τίτλο της «Δασκάλας της Χρονιάς» «Προσπαθώ να γίνω η ίδια η δασκάλα των ονείρων μου ή καλύτερα...

Περιποιήσου την επιδερμίδα σου χωρίς προϊόντα

Η επιδερμίδα μας, έχει ανάγκη από καθημερινή φροντίδα, για να παραμείνει νεανική και όμορφη. Μια λαμπερή επιδερμίδα, είναι το ατού κάθε γυναίκας. Η εντατικοποίηση της...

Γύθειο: Γνωρίστε τη μαγευτική πύλη της Μάνης

Η μαγευτική κωμόπολη όπου κατά τη μυθολογία πέρασαν το πρώτο τους βράδυ ο Πάρις με την Ωραία Ελένη πριν ταξιδέψουν για τη μακρινή Τροία. Το...

Γνωρίζεις πόσο συχνά πρέπει ν’ αντικαθιστάς το σουτιέν σου;

Αν σου έλεγε κάποιος πως έχει έρθει η ώρα να πετάξεις το αγαπημένο σου σουτιέν, πώς θ' αντιδρούσες; Κι όμως, κάποιες από εμάς είναι...