Crossfit: Τα οφέλη του στην υγεία μας

Το crossfit, είναι ένα είδος γυμναστικής, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει ανεβαίνει στις προτιμήσεις του κόσμου.

Αν είστε έτοιμοι, για μια σκληρή προπόνηση, αυτό το είδος υψηλής έντασης άσκησης, είναι το κατάλληλο για εσάς.

Το crossfit, το επιλέγουν όλο και περισσότεροι, γιατί αυτού του είδους η προπόνηση μας ωθεί στο μέγιστο, με αποτέλεσμα να καίμε πολλές θερμίδες.

Το καλό είναι πως με το crossfit, θα κάνετε διαφορετική προπόνηση κάθε μέρα και μπορείτε την κάθε άσκηση να την κάνετε όσες φορές μπορείτε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πριν ξεκινήσετε, να θυμάστε πως το επίπεδο έντασης είναι πολύ υψηλό, γι’αυτό να είστε πολύ συνειδητοποιημένοι πριν κάνετε οποιοδήποτε βήμα.

Ωστόσο, τα οφέλη του είναι τέτοια, που δεν θα διστάσετε να αρχίσετε το crossfit.gineka kani crossfit askisi

ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΣΑΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του crossfit, είναι η αποτελεσματικότητά του στο κάψιμο των θερμίδων σε μικρό χρονικό διάστημα. Ένα τυπικό workout διαρκεί συνήθως 10-20 λεπτά, αλλά ο μεταβολικός ρυθμός σας, είναι σε υψηλά επίπεδα ακόμη και μετά το τέλος της προπόνησης. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, να καίτε λίπος ακόμα και κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης.

 

ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια της άσκησης crossfit, ο καρδιακός μας ρυθμός βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, κάτι που σημαίνει την αντοχή μας.

Σε μια μελέτη του American Council on Exercice, τα δεδομένα έδειξαν ότι ο καρδιακός ρυθμός των συμμετεχόντων ήταν αυξημένος κατά 90% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας.

Το αξιοσημείωτο είναι πως διατηρήθηκε κατά τη διάρκεια δύο προπονήσεων.tris ginekes kanun diaforetikes askisis crossfit

ΔΕ ΘΑ ΒΑΡΕΘΕΙΤΕ ΠΟΤΕ

Τα καθημερινά workout, είναι διαφορετικά, επομένων δεν θα βαρεθείτε ποτέ κάνοντας τα ίδια και τα ίδια. Στο crossfit άλλωστε θα μάθετε να ανατρέπετε λάστιχα, να κάνετε ασκήσεις άρσης βαρών και ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής.

Και επειδή το CrossFit είναι απόλυτα προσαρμόσιμο στις ικανότητες του κάθε ασκούμενου, άνθρωποι όλων των ηλικιών και αθλητικού επιπέδου μπορούν να το κάνουν.

ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΙΝΗΣΙΑ, ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Οι ασκήσεις CrossFit, όπως και οι ασκήσεις του functional training περιλαμβάνουν συχνά ασκήσεις που μιμούνται τις κινήσεις που κάνετε στην καθημερινή ζωή.

Οι λειτουργικές κινήσεις του functional training,  όπως τα squats, τα kettlebell swings  ή τα overhead presses, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ευελιξίας, της ισορροπίας και της ευκινησίας.

Μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμού και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας καθώς μεγαλώνετε.ginekes etimes gia crossfit

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Lockdown: Πως επηρεάζει την ψυχολογία μας

Βρισκόμαστε στην αρχή του δεύτερου lockdown, που όλοι ευχόμασταν να μην ζήσουμε. Το δεύτερο lockdown, είναι γεγονός και φυσικά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το...

Άννα Ευθυμίου: Μια βουλευτής με μοντέρνο στιλ

Διαβάζοντας κάποιος το βιογραφικό της Άννας Ευθυμίου, σίγουρα διαπιστώνει πως πρόκειται για μια γυναίκα υπερδραστήρια.  Η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης γεννήθηκε στα Γρεβενά το 1980 και...

50άρες ίσον με δύο 25άρες: Γυναίκες της showbiz με σώμα που θα ζήλευαν πολλές (pics)

Ομολογουμένως, στην εγχώρια showbiz θα βρεις γυναίκες, οι οποίες αν και έχουν ξεπεράσει τα 50 έτη, έχουν αγαλματένιο κορμί που πολλές νεαρές - ή...

Οι fashion bloggers που αξίζει να κάνεις follow στο instagram το 2021

Η νέα χρονιά σηματοδοτεί και την έναρξη των νέων τάσεων της μόδας με τους σχεδιαστές να βάζουν τα δυνατά τους και τις fashion bloggers...

Μέγαρο Μουσικής: Φωταγωγήθηκε ροζ για τον καρκίνο του μαστού

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, φωταγωγήθηκε στα ροζ την Πέμπτη (8/10), στο πλαίσιο του εορτασμού της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού. Η δράση (φέτος δεδομένων...