Ένα ζεστό ρόφημα είναι ότι πρέπει για τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Το ζεστό ρόφημα είναι ότι καλύτερο εάν δεν θέλετε να πίνετε πολλούς καφέδες ή αν έχετε βαρεθεί το τσάι.
Επίσης, είναι μια καλή ιδέα να προσφέρετε στους επισκέπτες σας και σίγουρα με τις παρακάτω επιλογές θα τους εντυπωσιάσετε.
Ζεστή Λευκή Σοκολάτα με Μέντα
Για τους λάτρεις της ζεστής σοκολάτας, αυτή η συνταγή με μέντα σίγουρα θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο τους.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. κρέμα γάλακτος
8 κομ. λευκή σοκολάτα χοντροκομμένη
1/4 κ.γ εκχύλισμα μέντας
Σαντιγί για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη σοκολάτα μας. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί και λιώσουν τα κομμάτια λευκής σοκολάτας.
Τέλος, προσθέτουμε το εκχύλισμα μέντας και τοποθετούμε τη σοκολάτα μας σε μια κούπα.
Προσθέτουμε την σαντιγί και σκόνη σοκολάτας για διακόσμηση.
Φτιάξε το απόλυτο ρόφημα των Χριστουγέννων
Σοκολάτα με marshmallows
Τα marshmallows θα προσθέσουν μια ιδιαίτερη γεύση στη ζεστή σοκολάτα σας.
ΥΛΙΚΑ για 2-3 κούπες
4 κούπες γάλα πλήρες
2 κ.σ ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
200γρ. κουβερτούρα (53%)
3κ.σ. λικέρ καφέ
ζαχαρωτά για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Όταν αρχίζει να λιώνει, ζεσταίνουμε και το γάλα με τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας. Θέλουμε να ζεσταθεί καλά (ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι να βράσει). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.
Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί. Το καλύτερο είναι να έχουμε μπλέντερ χειρός, αλλιώς με τη σπάτουλα σιλικόνης, απλά μπορεί να δούμε ότι μένουν πολύ μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε το ρόφημά μας στις κούπες και βάζουμε από πάνω τα marshmallows και πασπαλίσουμε με κακάο.
*Αν δεν έχουμε μικρά ζαχαρωτά και έχουμε βρει μεγάλα, μπορούμε να τα κόψουμε!
Ζεστό ρόφημα κακάο
Ένα παραδοσιακό ρόφημα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και μπορείτε να το κάνετε με διάφορους τρόπους.
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε σε μπρίκι το γάλα και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ’ το ξύλο κανέλας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το κακάο μας.
Βγάζουμε το μπρίκι μας από την κουζίνα και χτυπάμε το μείγμα μας για λίγο στο μπλέντερ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε για ένα λεπτό το ξύλο κανέλας για να πάρει άρωμα.
Βάζουμε το ρόφημά μας σε μια κούπα. Μπορείτε να προσθέσετε σαντιγί, λιωμένη σοκολάτα ή marshmallows.
Καλή σας απόλαυση!