Είστε έτοιμες να μπείτε στις κουζίνες σας και να ασχοληθείτε με την παρασκευή ενός απολαυστικού ζελέ σοκολάτας;
Ένα εκπληκτικό ζελέ σοκολάτας που δεν είναι σαν όλα τ’ άλλα, αφού ξεφεύγει από τις κλασικές γεύσεις. Η επιλογή της σοκολάτας του δίνει πιο έντονη γεύση και το πάει σε άλλο γευστικό επίπεδο.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
- 3 κ.σ κακάο σε σκόνη
- 1 ½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 8 φλ. γάλα φρέσκο
- 4 φακελάκια ζελατίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε την συνταγή μας βάζοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και το κακάο σε σκόνη και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τις σταγόνες από τη σοκολάτα κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε μία κούπα με κρύο νερό και βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγο και έπειτα το τοποθετούμε σε μικρά φορμάκια.
- Το βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε να πήξουν.
- Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.